На Донеччині поліцейські за хабар пропонували чоловіку уникнути відповідальності за зберігання наркотиків

12 листопада двоє поліцейських вимагали у місцевого мешканця неправомірну вигоду на загальну суму 50 тис грн за непритягнення його до кримінальної відповідальності за незаконне виготовлення та зберігання наркотиків (ст. 309 КК України).

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Донецької області.

Правоохоронці викрили на вимаганні та одержані неправомірної вигоди слідчого та оперуповноваженого кримінальної поліції Краматорського ВП ГУ Національної поліції в Донецькій області.

16 листопада 2019 року, після переказу на картку одного із зловмисників другої частини хабара – у розмірі 20 000 грн, у порядку ст. 208 КПК України затримано слідчого, а 18 листопада – оперуповноваженого кримінальної поліції. У ході обшуків за місцем мешкання та в автомобілях фігурантів виявлено та вилучено банківську картку та мобільні телефони.

На теперішній час слідчому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) КК України.

Наразі готується повідомлення про підозру іншому співучаснику злочину та вирішується питання щодо обрання поліцейським міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаних посад.

Залишити відповідь