На Донеччині патрульний вимагав хабар у своєї колеги

36-річний поліцейський батальйону патрульної поліції у місті Краматорськ та Слов’янськ з чималим стажем служби (раніше перебував на посаді оперуповноваженого в одному з підрозділів харківської міліції) вирішив скористатися недосвідченністю молодої колеги. Володіючи інформацією про можливу причетність поліцейської до бійки у позаслужбовий час, він почав шантажувати її. Пригрозив дівчині, що за порушення дисципліни її звільнять з лав поліції, а за можливість уникнути таких наслідків керівництво, начебто, вимагає 1 000 доларів США.

Про це повідомили у пресслужбі ДВБ.

До Донецького управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ звернулася з рапортом співробітниця поліції батальйону патрульної поліції. 23-річна сержант поліції розповіла, що з неї, начебто, вимагає гроші керівництво.

Зібравши необхідну суму, поліцейська передала їх патрульному, однак почула нову вимогу. За можливість отримувати збільшене преміювання треба “заплатити” 2 тисячі гривень, а надалі – ділитися “премією”.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Відразу після одержання неправомірної вигоди – 2 тисяч гривень – зі своєї ж колеги капітана поліції затримали, а гроші вилучили. Крім того, під час особистого обшуку у нього виявлено згорток з речовиною рослинного походження (попередньо – марихуана), який відправлено на експертизу.

На теперішній час патрульного поліції затримано в порядку ст.208 КПК України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Наразі готується оголошення йому підозри та обрання запобіжного заходу.

За корупційні дії поліцейському загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Залишити відповідь