На Донеччині патрульні збували наркотики та викрадали людей

У Донецькій області затримали командира взводу роти тактико-оперативного реагування, двох його підлеглих та патрульного поліцейського за збут наркотичних засобів, викрадення людей, перевищення влади та вимагання. 

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Донецької області.

«Протягом квітня-липня 2020 року правоохоронці за попередньою змовою між собою збували наркотичні засоби, бойові припаси, перевищували владу, шляхом застосування насильства до осіб, які займаються виготовленням та збутом наркотичних засобів, а також протиправно позбавляли їх волі, незаконно проникали до об’єктів приватної власності, вилучали наркотичні засоби з метою подальшого їх збуту та вимагали від осіб грошові кошти за непритягнення до кримінальної відповідальності»,– йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за місцями мешкання фігурантів та у транспортних засобах виявлено та вилучено грошові кошти, боєприпаси, гранату Ф1, наркотичні засоби.

Затримали патрульних одразу після документування факту нападу на цивільну особу із застосуванням спеціальних засобів, психічного та фізичного насильства, заволодіння психотропною речовиною – амфетаміном, з метою його подальшого збуту.

Правоохоронцям планують оголосити підозру у порушенні недоторканності житла, вимаганні, незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, незаконному виробництві, виготовленні, придбанні, зберіганні, перевезенні, пересиланні чи збуті наркотиків, а також у перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу та вимаганні та одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 2 ст. 162, ч. 2 ст. 189, ч. 1 ст. 263, ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 365, ч. 3 ст. 368 КК України). 

Залишити відповідь