На Дніпропетровщині судитимуть банду поліцейських, які фальсифікували матеріали справ та катували підозрюваних

Завершено розслідування відносно начальника Павлоградського відділу поліції Дмитра Івановича Сердюка та сімох поліціянтів, які входили в його злочинну організацію.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора.

«Київською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно восьми поліцейських Павлоградського відділу поліції ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області, серед яких начальник відділу поліції та його заступник. Їм інкриміновано створення злочинної організації, перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, скоєння крадіжок та збут наркотичних речовин (ч.1 ст.255, ч.2 ст.365, ст.263, ст.185, ч. 3 ст.307 КК України)»,–йдеться у повідомленні.

Слідством встановлено, що протягом 2019-2020 років поліцейські з метою підвищення показників роботи змушували місцевих жителів вчиняти злочини – крадіжки, зберігання наркотичних засобів, зброї, здійснюючи на них психологічний тиск та насильство. За вчинення цих злочинів поліцейські надавали потерпілим гроші та наркотичні речовини, а в подальшому притягували їх до кримінальної відповідальності.

Дмитро Сердюк

Нагадаємо, як раніше повідомляв Police Control Ukraine Дмитро Сердюк є кумом Тараса Волікова – заступника очільника поліції Дніпропетровської області.

Тарас Воліков
Залишити відповідь