На Дніпропетровщині поліцейський збував набої

Співробітник поліції Павлограда займався торгівлею набоїв. Сержант поліції був затриманий у відділенні поштового зв’язку під час відправлення ним чергової партії патронів.

Про це повідомили у прес-службі Нацполіції України.

У вересні 2019 року Дніпропетровським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки було одержано інформацію про причетність до протиправної діяльності співробітника Павлоградського відділу поліції. Сержант поліції був викритий на збуті набоїв.

За цим фактом слідчими Синельниківського відділу поліції ГУНП у Дніпропетровській області, під процесуальним керівництвом Синельниківської місцевої прокуратури, було розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці задокументували кілька епізодів некоконної діяльності поліцейського, під час яких було продано 350 штук патронів. Покупців він підшуковував через мережу Інтернет, замовлення клієнтові відправляв поштовим зв’язком.

34-річного сержанта поліції затримали бійці КОРДу, працівники внутрішньої безпеки НПУ, Управління карного розшуку та слідчі поліції Дніпропетровщини у поштовому відділенні в момент відправлення ним чергової бандеролі – 7 упаковок набоїв, у кількості 350 штук. Наразі предмет злочину вилучено.

Під час проведення санкціонованих обшуків за адресами, пов’язаними з фігурантом, було вилучено ще 30 набоїв калібром 5,45 мм до зброї, дозволу на яку у поліцейського нема, та 3 кг армійського пороху. Тривають подальші слідчі дії, готується оголошення підозри.

За вчинене співробітникові поліції загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Остаточну крапку у цій справі поставить суд.

Залишити відповідь