На Дніпропетровщині патрульного, який узяв $1000 за вплив на суддів, покарали штрафом

Суд затвердив угоду про визнання винуватості щодо інспектора патрульної поліції у Дніпропетровській області.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 1 жовтня.

20 червня 2021 року, близько 6 ранку, у місті Дніпро по вулиці Набережна Перемоги, патрульний зупинив громадянку з метою перевірки документів. 

Поліцейський вимагав неправомірну вигоду за не притягнення жінки до адмінвідповідальності за порушення правил дорожнього руху. Водночас, доправивши її до медичного закладу, для встановлення ознак алкогольного сп’яніння. Через 3 дні правоохоронець повторно озвучив вимогу, назвавши суму — 20 тисяч гривень.

Оскільки жінка відмовилась платити хабар, то патрульний скерував адмінпротокол до Жовтневого районного суду Дніпра.

10 липня, сидячи у службовому авто, поліцейський запропонував громадянці вплинути на службових осіб Жовтневого районного суду Дніпра, щоб вона уникла відповідальності за порушення правил дорожнього руху. Це коштувало 1000 доларів. З метою викриття патрульного громадянка погодилася.

Передача коштів відбулася 19 липня 2021 року в ресторані «Черчілль». Працівник поліції був затриманий і в нього вилучили 27 200 грн.

До суду надійшла угода про визнання винуватості за ч.2 ст.369-2 КК України — зловживання впливом.

Суд призначив поліцейському узгоджене покарання — 42 500 грн штрафу. Заборони щодо подальшої роботи в правоохоронних органах йому не встановлено. Інформації про звільнення також немає. У вироку написано, що він і досі працює в поліції. Декларацію перед звільненням із посади у НАЗК він не подавав.

Залишити відповідь