На Дніпропетровщині КОРД прийшов з обшуком до фермера та виявив «5-ти метрові кущі конопель»

В Нацполіції Дніпропетровської області повідомили, що нібито виявили «5-ти метрові кущі конопель».Обшуки  проводились із залученням спец-підрозділу КОРД за інформацією поліцейського офіцера громади. 

Піщанськими поліцейськими офіцерами громади близько місяця назад була отримана оперативна інформація, що на одному з подвір’їв с. Знаменівки розташовані теплиці, в яких можливо вирощується марихуана за сучасною гідропонічною технологією.

20 вересня в указаному приватному домоволодінні в рамках розслідування кримінального провадження за ст. 307 Кримінального кодексу України було проведено санкціонований обшук. Посеред теплиць із овочами поліцейські виявили  5-тиметрові кущі конопель.

А ось і ці «п’ятиметрові» кущі коноплі:

Обшуки  проводились поліцейськими Індустріального відділення поліції із залученням спец-підрозділу КОРД за інформацією поліцейського офіцера громади. 

З будинку правоохоронці вилучили  вже висушену і подрібнену речовину рослинного походження ззовні схожу на марихуану. Все вилучене направлено на експертизу.

Слідчим відділом Індустріального ВП вирішується питанні про внесенні відомостей до єдиного реєстру з правовою кваліфікацією за ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) та 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

«Голе припущення дільничого про гідропоніку у теплицях місячної давнини стало підставою для обшуку. І це геть несмішно. Найбільше несмішно, що про “5-метрові кущі” вони це абсолютно усвідомлено написали. Спочатку у рапорті. Потім у прес-релізі. І це передрукувала купа новинних сайтів. Так і живемо.»,–написав на своїй сторінці у Facebook журналіст Тарас Ратушний.

Та припустив, що у слідства можуть виникнути проблеми із класифікацією складу злочину, а саме – “плантація” може не потягнути на кримінальну відповідальність.

«У Новомосковську є дивний суд, який штампує постанови про обшук на підставі чистої фантазії поліцейських офіцерів громади.»,–повідомив журналіст.

ЦИРК НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇПішла рознарядочка по регіонам. Більше світити спецназом. І загрозою наркотиків. Тому – більше…

Gepostet von Тарас Ратушний – Taras Ratushnyy am Dienstag, 24. September 2019
Залишити відповідь