На Чернігівщині поліціянти вимагали хабарі за уникнення відповідальності за керування авто напідпитку: їх затримали

На Чернігівщині викрили двох поліцейських Прилуцького РВП на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури

За матеріалами слідства, правоохоронці систематично вимагали хабарі від громадян за непритягнення до адмінвідповідальності за керування авто у стані алкогольного сп’яніння.

«Вказані особи, в ході ранкового чергування зупиняли водіїв, які керували транспортними засобами, маючи ознаки алкогольного сп’яніння. Водночас, замість принципового реагування на такі порушення поліцейські, погрожуючи штрафами та позбавленням права керування транспортними засобами, вимагали від таких водіїв неправомірну вигоду у сумі від 300 до 500 доларів США за не складання відповідних протоколів»,–розповіли в прокуратурі.

Зазначається, що затримані «працювали» виключно у проміжок з 9 години по 11 годину ранку, коли місцеві мешканці, які на передодні вживали алкогольні напої ще мали ознаки алкогольного сп’яніння. Решту робочого дня правоохоронці займались особистими справами, не пов’язаними із виконанням покладених на них обов’язків.

Під час розслідування задокументовано низку фактів передачі хабарів на вимогу правоохоронців, а також численні факти відкритого вимагання неправомірної вигоди з боку останніх, які не досягли кінцевої мети.

Сьогодні після підтвердження чергового факту вимагання та отримання 10 тис. грн хабара за непритягнення водія до адміністративної відповідальності за ст. 130 КУпАП, поліцейських затримали.

У ході обшуків у фігурантів вилучили документи, чорнові записи, а також грошові кошти у сумі близько 8 тис. доларів США.

Наразі затриманим поліціянтам готують підозри та звернення до суду із клопотаннями про обрання запобіжних заходів.

Залишити відповідь