На Чернігівщині патрульного оштрафували за вимагання хабара

Прилуцький суд Чернігівської області оштрафував патрульного поліцейського, який вимагав хабар у місцевого жителя за керування скутером у нетверезому стані.

Про це повідомляє 368.media посилаючись на вирок суду за ч.1 ст. 368 КК.

Обвинувачений працював в Прилуцькому відділенні поліції. Поліцейський був уповноважений складати протоколи про адміністративні правопорушення і здійснювати, у визначених законом випадках, провадження у справах про адміністративні правопорушення. У травні поточного року, перебуваючи на службі, правоохоронець зупинив скутер моделі Honda Tact 24, підозрюючи водія в управлінні транспортним засобом в нетверезому стані.

Поліцейський запропонував водієві пройти тест Drager на встановлення вживання алкоголю, але жінка відмивилась. Водій скутера повідомила братові, власнику транспортного засобу, який прибув до місця події.

Поліцейський, маючи підстави для складання протоколу про адмінпорушення і тимчасового затримання транспортного засобу, запропонував уникнути цього, якщо власник скутера надасть йому хабар в розмірі 5 тис. грн. Чоловік заявив, що не має таких грошей при собі. Тоді патрульний погодився, що хабар власник скутера може віддати протягом найближчих днів.

Корупціонера затримали після отримання всієї суми хабара в службовому автомобілі. Обвинувачений уклав угоду з прокурором про визнання провини. Суд визнав поліцейського винним за ч.1 ст.368 КК і призначив покарання у вигляді штрафу в розмірі 18,7 тис. грн з позбавленням права займати посади в правоохоронних органах строком на 2 роки.

Залишити відповідь