На Черкщині прокурор погорів на хабарі 10 тис. грн

Прокурор вимагав та отримав від посадовця райдержадміністрації 10 тисяч гривень. За вказані кошти правоохоронець обіцяв не розпочинати досудове розслідування щодо потерпілого.

Слідчі третього управління організації досудових розслідувань центрального апарату Державного бюро розслідувань затримали прокурора Смілянської місцевої прокуратури Черкаської області під час отримання ним 10 тисяч гривень неправомірної вигоди від посадовця однієї з місцевих районних державних адміністрацій Черкаської області.

Про це повідомили у прес-службі ДБР.

ДБР кваліфікує дії прокурора як одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданого їй службового становища (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, затриманому загрожує показання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Залишити відповідь