На Черкащині ексміліціонер заради помсти підпалив авто посадовця поліції

На Черкащині викрили злочинну групу з числа колишніх міліціонерів, причетну до збуту наркотиків та угонів елітних авто. Один із її учасників з метою помсти підпалив автомобіль посадовця карного розшуку черкаської поліції.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіціі.

У грудні 2020 року до внутрішньої безпеки Нацполіції звернувся заступник начальника управління карного розшуку ГУНП у Черкаській області та повідомив про підпал його автомобіля невідомою особою. Правоохоронці вийшли на слід підпалювача. Ним виявився 32-річний колишній співробітник міліції, наразі – учасник однієї зі злочинних груп.

«Посадовець поліції, якому знищили авто, разом зі своїми колегами викрили та припинили діяльність злочинної організації, яка «спеціалізувалася» на викраденні дорогих марок автомобілів і збуті наркотиків у регіоні. До складу угруповання входили колишні співробітники міліції. Один із них спочатку надсилав заступнику начальника УКР повідомлення з погрозами, а потім підпалив його транспортний засіб. Крім цього, правоохоронці встановили, що зловмисник причетний до незаконного заволодіння автомобілем у місті Сміла Черкаської області»,– розповіли в поліції.

Експравоохоронця затримали та оголосили йому підозру за ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом), ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ст. 28, ст. 347 (Умисне знищення або пошкодження майна працівника правоохоронного органу, працівника органу державної виконавчої служби чи приватного виконавця) ККУ.

За скоєне зловмисник може провести за гратами до 15 років.

Залишити відповідь