МВС перегляне справи поліцейських, які поновилися на службі через суд, – Аваков

Після загибелі в Переяславі-Хмельницькому п’ятирічного Кирила Тлявова Міністерство внутрішніх справ перегляне справи поліцейських, які не пройшли атестацію і поновилися на службі через суд.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, інформує Цензор.НЕТ із посиланням на “Інтерфакс-Україна”.

Журналістам у середу в Києві міністр повідомив, що поліцейські, причетні до того, що трапилося, дійсно не пройшли атестацію, і були поновлені на посадах в судовому порядку.

“Ці поліцейські були звільнені після переатестації, а потім за рішенням суду були поновлені на службі … На жаль, це не поодинока ситуація, і йдеться про майже 800 поліцейських”, – сказав Аваков.

У цьому контексті глава МВС повідомив, що буде переглянутий весь список осіб, які поновилися на службі в Міністерстві за рішенням суду.

“У нас є цілий комплекс заходів, ми зараз ще раз переглянемо справи тих, хто не пройшов атестацію, але поновився. І це нам обіцяє черговий спір у судах”, – додав він.

Зі свого боку глава Нацполіції Сергій Князєв на позаплановій нараді з керівниками структурних та територіальних підрозділів заявив, що буде проведена перевірка поведінки поліцейських поза службою.

“За попередніми доповідями службового розслідування в Переяславі-Хмельницькому встановлено, що один із затриманих поліцейських систематично порушував громадські норми поведінки. У місцевих жителів було до нього багато претензій людського характеру. Але реакції з боку керівників підрозділу не було”, – цитує Князєва в середу вдень департамент комунікації Національної поліції.

Глава Нацполіції поставив завдання всім підрозділам негайно провести перевірку всіх заяв і скарг громадян про неналежну поведінку поліцейських поза службою.

“Взяти на контроль не тільки несення служби особовим складом, а й поведінку поза службою. Наша реакція має бути жорсткою на такі події. За неналежну поведінку, правопорушення в побуті – миттєва ваша реакція”, – підкреслив Князєв.

Залишити відповідь