«Мінера» київського моста Метро випустили з психлікарні

Суд частково задовольнив клопотання слідчого, який просив про тримання Ткаленка під вартою.

Дніпровський районний суд Києва 2 вересня скасував примусове тримання в психіатричній лікарні для жителя міста Вишневе Віталія Ткаленка, який 1 червня 2020 року погрожував підірвати міст-метро. Про це у вівторок, 8 вересня, повідомило видання Українська правда з посиланням на спікера прокуратури Києва Надію Максимець. 

«Експертиза встановила, що він осудний, тому поки немає підстав тримати його в спеціалізованій установі з надання медичної допомоги», – сказала вона. 

Суд частково задовольнив клопотання слідчого Олександра Майбороди, який, за погодженням прокурора Дениса Спесивцева, просив про тримання Ткаленка під вартою. 

Суд поклав на підозрюваного ряд зобов’язань, включаючи цілодобовий домашній арешт. “Кримінальне провадження щодо нього знаходиться на завершальній стадії і найближчим часом буде направлено в суд для розгляду по суті”, – сказала Максимець. 

Раніше Дніпровський районний суд Києва змінив запобіжний захід для Ткаленка, який погрожував підірвати міст-метро в Києві. “У зв’язку з його неадекватною поведінкою і схильністю до суїциду було прийнято рішення про зміну запобіжного заходу з утримання під вартою на розміщення в спеціалізований медичний заклад”, – повідомила Максимець.

Залишити відповідь