Мільйонна корупція під час вантажних автоперевезень на Херсонщині: перевіряється причетність патрульних

Оборудка функціонувала за участі колишніх та діючих співробітників управління Укртрансбезпеки, а також посередників.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

«Оперативники спецслужби встановили, що посадовець відділу надання адміністративних послуг разом із колишнім колегою та місцевим комерсантом систематично вимагали кошти від власників автотранспортних підприємств. Бізнесмен займався пошуком клієнтів, а експосадовець через колишні зв`язки забезпечував безперешкодне переміщення транспорту автошляхами регіону та відповідав за фінансову частину оборудки. Вартість «абонементу» на порушення вагових норм становила 1 тисячу гривень з кожної вантажівки, а за місяць зловмисники незаконно збагачувалися щонайменше на 100 тисяч гривень. Гроші ділки отримували на банківські картки та готівкою»,–йдеться у повідомленні.

Викрили зловмисників під час отримання неправомірної вигоди від чергового перевізника. Раніше правоохоронці задокументували 5 фактів отримання ними хабарів. Перевірка їхніх банківських рахунків показала, що за час існування оборудки фігурантам справи надійшло майже 3 мільйони гривень незаконних коштів.

Кримінальне провадження здійснюється за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення діючому посадовцю управління про підозру та притягнення до відповідальності інших учасників схеми.

Перевіряється причетність співробітників Управління патрульної поліції в Херсонській області до незаконної діяльності.

Залишити відповідь