Мелітопольских слідчих, які вимагали 10 000$ США від харківської підприємиці, будуть судити

Прокуратура Харківської області повідомила про нову підозру слідчим Меліпольского відділу нацполіції, які вимагали від харківської підприємиці 10 000 тис. грн , перекваліфікувавши дії правоохоронців на організовану групу. 

Прокуратура повідомила про підозру двом слідчим поліції СВ Мелітопольського ВП ГУНП в Запорізькій області  за фактом одержання неправомірної вигоди, вже не групою осіб, а організованою групою (за ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 355 КК України) та повідомлено про підозру громадянину  за ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 368  КК України.

Нагадаємо, у липні слідчі одного з міських відділів Національної поліції в Запорізькій області за пособництвом громадянина вимагали та отримали від харківської підприємиці грошові кошти в сумі 10 000 доларів США за закриття кримінального провадження. 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Залишити відповідь