Мелітопольського прокурора не зможуть судити за хабар 10 тис.$ через знищення доказів

Прокурора Якімівського відділу Мелітопольської прокуратури Запорізької області не зможуть судити за хабар через знищення доказів. Про це редакція 368.media дізналася з матеріалів кримінального провадження за ч.2 ст.357 КК.

Нагадаємо, як раніше повідомляв Police Control Ukraine , прокурор, користавшись своїм службовим становищем, отримав доступ до електронної пошти місцевої прокуратури, а отже – і до службових документів. Переглянувши пошту, він натрапив на листа від обласної прокуратури, у якому йшлося про те, що Мелітопольській місцевій прокуратурі належить скасувати реєстрацію декларацій про готовність об’єкта нерухомості до здачі в експлуатацію, визнати недійсними договори купівлі-продажу й звільнити земельні ділянки від будівель, які належали одному із знайомих прокурора. Сам прокурор, до слова, у цей час був на лікарняному.

Підозрюваний повідомив своєму знайомому про плани прокуратури щодо його майна й пообіцяв вирішити проблему за гроші. Ціна питання – 212 тисяч гривень, плюс – 2000 доларів (по актуальному на той момент курсу НБУ це приблизно 52,2 тисячі гривень).

Прокурор достеменно знав, що зробити це – не у його повноваженнях, і впливати на рішення інших працівників прокуратури він не може. А відтак просто увів в оману знайомого й “заробив” на цьому.

Під час отримання неправомірної вигоди прокурора затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України

Корупціонеру вручили підозру по ч.3 ст.368 КК. Слідчі були впевнені в доказовій базі, адже у них були матеріали та стенограми бесід.

Однак вже через два тижні після затримання дані, що знаходилися на трьох Micro SD картах, просто зникли. У прокуратурі відкрили кримінальне провадження за ознаками знищення доказів. В управлінні захисту економіки заявили, що причини, за якими інформація зникла, їм невідомі.

Залишити відповідь