Маріупольським патрульним, які неправомірно застосували силу та кайданки, повідомили про підозру

Інцидент травився в червні 2018 року у місті Маріуполі.
За попередньою інформацією, поліцейські під час патрулювання помітили громадянина, який розпивав пиво поблизу дитячого майданчика. На зауваження поліцейських чоловік визнав свою провину та висловив готовність понести адміністративну відповідальність. Також потерпілий добровільно виконав вимогу правоохоронців показати вміст своїх кишень. Втім, поліцейські вирішили самостійно провести огляд кишень та одягу чоловіка, що й викликало конфлікт.

У подальшому, виходячи за межі наданих їм прав та повноважень, без висунення законних вимог та попередження про застосування сили та спеціальних засобів, поліцейські безпідставно застосували силу, надягли кайданки й доставили громадянина до відділення поліції.

Ред.: мы сами не любим людей пораженных синей пулей….., но поведение полицейских уровня беркут.P.S. : а задержать буйных людей как в Николаеве ума не хватает,только на местных алкашей…

Gepostet von Police Control Ukraine am Sonntag, 24. Juni 2018

Слідством встановлено, що з метою прикриття протиправних дій поліцейські склали адміністративні протоколи про начебто невиконання потерпілим законної вимоги працівника поліції під час проведення поверхневої перевірки. Проте, при розгляді цих матеріалів Іллічівським районним судом м. Маріуполя встановлено відсутність в діях громадянина складу адміністративного правопорушення, передбаченого ст.185 КУпАП.

Поліцейським повідомлено про підозру за:

  • ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення службових повноважень, тобто умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, що супроводжувались насильством, застосуванням спеціальних засобів, а також болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями);

Наразі вирішується питання відсторонення підозрюваних від посади та обрання їм запобіжного заходу.

Залишити відповідь