Маріупольського бізнесмена під час затримання застрелила поліція. Розпочато розслідування

16 січня 2021 року в селищі Сартана під Маріуполем був убитий підприємець Володимир Мігоцький, який раніше був директором ринку «Київський». Цю інформацію підтвердив його син Олександр Мігоцкій, який зараз є директором зазначеного ринку. У чоловіка стріляв поліцейській. Наразі всі деталі події з’ясовуються. 

Про це повідомляє пресслужба поліції Донецької області. Наразі є дві версії трагедії: одну з них озвучили в поліції, другу – син загиблого, про це повідомляють «Новини Донбасу».

Згідно з інформацією, прописаною в складених на місці події протоколах, співробітники поліції виявили групу людей, які здійснювали незаконну вирубку лісу на території Маріупольського району.

Під час документування кримінального злочину один з чоловіків, 1987 року народження, намагався втекти з місця злочину на автомобілі.

«На вимоги зупинитися водій не відреагував та збив поліцейського. Відповідно до ст. 46 Закону України «Про Національну поліцію» правоохоронці застосували зброю для зупинки авто шляхом його пошкодження. При цьому куля влучила у водія»,–розповіли в поліції.

На місці події працюють керівництво поліції Донецької області, працівники ДБР та прокуратури. Обставини події перевіряються.

За фактом смертельного поранення чоловіка в поліції області розпочали службове розслідування.

Правову оцінку діям поліцейських нададуть працівники Державного бюро розслідувань.

Постраждалого поліцейського доставили до лікарні, ступінь тяжкості тілесних ушкоджень встановлюється. За фактом травмування поліцейського відкрито кримінальне провадження за ст. 345 Кримінального кодексу України (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Однак є й інша версія того, що сталося, і вона відрізняється від версії співробітників поліції – її озвучив син загиблого Олександр Мігоцький. Чоловік розповів, що його брат Антон поїхав на автомобілі «Газель» на місце події допомогти витягнути застряглого товариша на легковій машині. Коли із завданням впоратися не вдалося, він закинув в «Газель» кілька колод, які лежали поруч, щоб машина стала більш стійкою. Саме в цей момент під’їхали співробітники поліції, які і звинуватили чоловіків в незаконній вирубці лісу. Чоловік подзвонив своєму батькові, Володимиру Мігоцькому, який незабаром приїхав на місце і привіз документи сина. Мігоцький намагався з’ясувати у поліцейських, в чому саме вони звинувачують його сина. 

“Батько поліцейському задає питання:” Ви його зловили на вирубці дерев, або зупинили машину, в якій були дерева? Це різні речі, “– розповідає Олександр. 

Після чого чоловік забрав у сина ключі від “Газелі” і хотів виїхати, проте відпустили його всього на 50 метрів і відкрили вогонь. Крім того, Олександр Мігоцький заявляє, що того, хто стріляв, відвезли з місця події нібито в лікарню, і забрали з собою автомат, з якого відкрили стрілянину.

Остаточна версія трагедії стане зрозумілою за результатами слідства.

Залишити відповідь