Львівський експоліціянт підробив медичну довідку, щоб отримати 276 тисяч

Галицький районний суд міста Львова оштрафував колишнього поліцейського, який підробив довідку про лікування й отримав грошову компенсацію

Про це повідомляє «Судовий репортер», посилаючись на вирок від 23 березня.

За матеріалами справи, обвинувачений у змові з невстановленою особою підробив медичну виписку про перебування у 2014-2015 роках на стаціонарному лікуванні в Мостиській лікарні у період служби в органах внутрішніх справ.

Чоловік подав ці документи до військово-лікарської комісії для отримання одноразової грошової допомоги. У виписці було зазначено, що він має серцево-судинні хвороби пов’язані з проходженням служби. На підставі підроблених документів, йому дали третю групу інвалідності і виплатили близько 276 тисяч гривень грошової допомоги.

До 3 вересня 2015 року чоловік обіймав посаду оперуповноваженого МВС по боротьбі зі злочинними посяганнями на вантажі сектору карного розшуку лінійного відділу на Львівській залізниці.

Колишнього правоохоронця визнали винним у використанні підробленого документа і шахрайському заволодінні коштами у великому розмірі (ч. 3, 4 ст. 358, ч. 3 ст. 190 КК України). У судовому засіданні він повністю визнав свою вину.

Суд також врахував як пом’якшуючу обставину те, що обвинувачений повернув виплачені йому гроші. Відтак чоловіка оштрафували на 1700 гривень і стягнули 1307 гривень за проведення судової експертизи. 

Залишити відповідь