Львівському митнику, який під наркотиками збив велопатрульного, повідомили про підозру

2 вересня 2020 року посадовець, рухаючись за кермом автомобілю марки «RANGE ROVER» по вул. Дорошенка у м. Львові, проігнорував законні вимоги поліцейських про зупинку. Під час чергової спроби працівників поліції, які рухалися на велосипедах, заблокувати та зупинити автомобіль, працівник ДФС, задля уникнення відповідальності за скоєння адмінправопорушення, умисно різко вивернув кермо праворуч та розпочав рух, чим пощкодив велосипед і здійснив наїзд на ногу правоохоронця.Внаслідок цього йому спричинено легкі тілесні ушкодження.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Слідчі ДБР 5 січня 2021 року повідомили про підозру заступнику начальника одного з відділів Львівської митниці ДФС в умисному заподіянні працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків (ч. 2 ст. 345 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк.

Нагадаємо, згідно з висновком медиків, водій «Range Rover»перебував у стані наркотичного сп’яніння. Тепер митнику загрожує відповідальність одразу за кількома статтями КУпАП – за невиконання вимог про зупинку, скоєння ДТП та керування автомобілем у нетверезому стані.

За даними активістів Pitbull Lviv, за кермом позашляховика, який вчинив наїзд на велопатрульного, був діючий працівник Галицької митниці Дмитро Семеряк.

Відомо, що мешканець селища Івано-Франкове Дмитро Семеряк працював начальником відділу на митних постах «Угринів», «Рава-Руська». На момент ДТП обіймає єна митниці посаду заступника начальника відділу експлуатації майна управління матеріального забезпечення та розвитку інфраструктури. 

У щорічній декларації, вказував п’ять земельних ділянок, квартиру у Львові та автомобіль Skoda Octavia, 2006 року випуску. Його дружина володіє двома салонами краси у Львові. Автомобіль Range Rover у його декларації не вказаний. Як вдалося з’ясувати ZAXID.NET, Range Rover з номерним знаком ВС5555АС, 2014 року випуску, на якому їздить Дмитро Семеряк, офіційно зареєстрований на його 62-річного батька Михайла Семеряка. Вартість такої автівки на вторинному ринку – близько 65000 доларів США.

Після публікації ZAXID.NET Галицька митниця оприлюднила заяву, у якій повідомила, що Дмитро Семеряк не є її працівником.

«Він залишився в старій структурі ДФС, є наказ на його звільнення ще з квітня цього року, проте він переховується на лікарняному», – йдеться у дописі Галицької митниці на Facebook.

Нагадаємо, наприкінці 2019 року у структурі ДФС відбулась реформа унаслідок якої низка регіональних митниць були реорганізовані і об’єднані. Зокрема було ліквідовану Львівську, Івано-Франківську і Тернопільську митниці. Замість них створено Галицьку митницю.

Залишити відповідь