Луганського поліцейського підозрюють у побитті двох чоловіків

У серпні 2020 року до Новоайдарського відділу поліції надійшло повідомлення щодо порушення громадського порядку у дворі житлового будинку на території міста Щастя. З метою перевірки інформації про вчинення адміністративного правопорушення та з’ясування обставин на місце події виїхала оперативна група у складі чотирьох працівників поліції. За відсутності підстав для застосування фізичної сили один з правоохоронців наніс двом потерпілим удари в обличчя, спричинивши тілесні ушкодження легкого ступеню тяжкості.

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

«За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру командиру взводу батальйону патрульної служби поліції особливого призначення Головного управління Нацполіції в Луганській області у перевищенні влади та службових повноважень, що супроводжувалося насильством (ч. 2 ст. 365 КК України)»,–йдеться у повідомленні.

На даний час вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення його від займаної посади.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади  чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Залишити відповідь