Луганські поліцейські систематично одержували «данину» з автоперевізників,– ДБР

Правоохоронц під час патрулювання систематично створювали штучні проблеми для автоперевізників на автошляхах Луганської області. За право безперешкодного здійснення вантажних і пасажирських перевезень поліцейські вимагали та одержували від водіїв щомісячну «данину».

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Поліцейські встановили суму плати за кожен автотранспортний засіб у розмірі 1 тис грн, яку автоперевізники мали сплачувати до 5 числа кожного місяця. Додатково, за 1 тис грн з авто, правоохоронці обіцяли «вирішувати проблеми» з відповідними державними органами у разі перевищення нормованого завантаження автотранспортних засобів. Сума щомісячної «данини» сягала близько 20 тис грн.  

Слідчі ДБР затримали двох інспекторів одного з відділів ГУ Нацполіції в Луганській області після одержання частини щомісячного траншу у сумі 14 тис грн (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру, відсторонення їх від займаних посади та обрання відносно них запобіжних заходів.

У разі доведення вини, затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Залишити відповідь