Київський слідчий вимагав 3 тис.$ США за неарештування майна

Хабар у сумі 3000 доларів США правоохоронець вимагав у підозрюваного у кримінальному провадженні за те, що не арештовуватиме його майно, яке, за санкцією інкремінованої йому статті підлягає арешту й конфіскації на користь держави.

«Сьогодні на отриманні неправомірної вигоди затримали слідчого одного з райвідділів ГУ Нацполіції у місті Києві. Пропрацювавши в поліції лише рік, слідчий, вочевидь, вирішив покращити свої фінансові справи, користуючись своїм службовим становищем.»,–повідомила заступник директора ДБР Ольга Варченко.

Слідчого Нацполіції затримали саме коли він отримував другий транш неправомірної вигоди у сумі 2000 доларів США.

Його злочин кваліфікується за ч. 3 ст. 368 КК України.

Якщо його провину буде доведено, правоохоронець може потрапити за грати на 5-10 років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю протягом 3 років.

Затримання здійснювали слідчі Центрального апарату ДБР спільно зі співробітниками Головного управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служба безпеки України та Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України,за процесуального керівництва Генеральна прокуратура України.

Залишити відповідь