Київський слідчий поліції за $13 тис. обіцяв закрити справу

Поліцейський вимагав у громадянина 13 000 доларів США. За ці кошти він обіцяв не притягувати його до кримінальної відповідальності та закрити кримінальне провадження.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Мешканець Борисполя заявив про вимагання у нього грошей співробітником підрозділу місцевої поліції.

«Під час перевірки встановлено, що заявник є учасником конфлікту зі своїм компаньйоном, який з метою розподілу бізнесу почав на нього тиснути, повідомивши до правоохоронних органів про крадіжку майна. Старший слідчий Бориспільського ВП у спілкуванні із заявником пообіцяв за 13 тисяч доларів США припинити кримінальне переслідування. Зазначену суму необхідно було покласти до багажника автомобіля, на який вказав поліцейський. Де знаходиться автівка і коли залишити кошти, слідчий інструктував чоловіка у телефонній розмові »,– повідомили в пресслужбі ДВБ Нацполіції.

Правохоронці провели обшук автомобіля, в якому було виявлено 13 тисяч доларів США, а також документи і особисті речі, які належать колишньому співробітникові правоохоронних органів. Вилучили оргтехніку, документацію та автомобіль поліцейського.

5 лютого 2021 року слідчому одного із районних управлінь поліції ГУНП у Київській області повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Наразі вирішується питання щодо обрання відносно нього запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше інший київський слідчий поліції погорів на хабарі 15 тис. грн.

Залишити відповідь