Київського патрульного, який напав на журналіста та зламав техніку, судитимуть

Слідчі ДБР завершили досудове розслідування стосовно столичного патрульного поліції, який умисно перешкоджав професійній діяльності журналіста «Громадського телебачення».

Про це інформує пресслужба ДБР.

29 квітня 2020 року під час мітингу представників малого та середнього бізнесу біля будівлі Кабінету Міністрів України на вул. М. Грушевського журналіст «Громадського телебачення»Боган Кутєпов вів стрім протесту. 

Під час прямого ефіру поліцейський вибив з рук журналіста мобільний телефон і переламав стабілізатор. Також поліцейський не представився журналісту та не роз’яснив йому вимоги щодо обмежень пересування у зв’язку із карантинними обмеженнями через COVID-19.

«Журналіст намагався пояснити, що вибір локації у зеленій зоні зумовлений виключно службовою необхідністю для кращого ракурсу ведення трансляції. Проте поліцейський проігнорував його аргументи та виштовхнув на тротуар»,–йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що поліціянту тільки через рік оголосили підозру.

Правоохоронець обвинувачується в:

  • умисному перешкоджанні здійсненню журналістом законної професійної діяльності, вчиненому службовою особою з використанням свого службового становища (ч. 3 ст. 171 КК України);
  • умисному пошкодженні майна, що належить журналісту, у зв’язку зі здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності (ч. 1 ст. 3471 КК України).

Йому може загрожувати покарання у вигляді штрафу від 1 тис. до 4 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 5 років.

Залишити відповідь