Київські поліціянти викрали людину та вимагали $10 тис.

Поліцейські зажадали хабар за продаж нібито краденого автомобіля, а до його отримання утримували одну людину в дільниці, а іншу закували в наручники.

Про це в повідомляє пресслужба Нацполіції.

Правоохоронці викрили групу поліцейських Солом’янського району Києва, яких підозрюють в незаконному позбавленні волі людини і хабарництві.

Слідчі встановили, що двоє оперуповноважених і інспектор з дізнання під виглядом покупців автомобіля Toyota Land Cruiser затримали 50-річного жителя Львова та його знайомого. Власника авто змовники звинуватили в тому, що транспортний засіб нібито було ним викрадено.

За «непритягнення до кримінальної відповідальності» поліцейські вимагали 10 000 доларів США. Вони змусили львів’янина зателефонувати братові, щоб той привіз частину суми в зазначене ними місце. При цьому зловмисники надягли на чоловіка наручники і поїхали забирати «відкупні». Його знайомого в цей час незаконно утримували в одному з кабінетів Солом’янського управління поліції для підстраховки.

Поліцейські отримали дві тисячі євро, ще дві з половиною тисячі доларів США власнику авто дозволили передати пізніше. Тільки після цього заручників відпустили.

Управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ і ДБР почали кримінальне провадження за статтями про незаконне позбавлення волі або викрадення людини (ч.2 ст.146) і одержання неправомірної вигоди посадовою особою (ч.3 ст.368) Кримінального кодексу України.

Трьом фігурантам вже оголошено про підозру. Готується додаткова правова кваліфікація та вручення підозри іншим фігурантам. Триває досудове розслідування.

Залишити відповідь