Криворізький «коп», який стріляв через скло патрульного авто під час гонитви за водієм «Москвича», отримував відзнаки керівництва за службу в зоні АТО

Поліцейським, який у ніч на 5 серпня 2020 року під час переслідування “копами” водія автомобіля “Москвич” у Кривому Розі, випустив у бік транспортного засобу втікача дві пістолетні обойми, виявився 29-річний тимчасово виконуючий обовязки командира 1 взводу 2 батальйону полку патрульної поліції міста, лейтенант Юрій Худорожков.

Про це повідомляє Dетектив-Info посилаючись на поінформоване джерело.

За його словами, напередодні ввечері в складі автопатруля Худорожков разом із напарницею – сержантом Катериною Шляпіною, заступив на патрулювання в Покровському районі Кривого Рогу.

Вважається, що екіпаж Шляпіної та Худорожкова долучився до гонитви за водієм “Москвича” після того, як останній на світлофорі протаранив інший службовий автомобіль поліції марки Toyota Prius, що патрулював місто. Під час погоні лейтенант вихопив табельну вогнепальну зброю – пістолет “Форт-17”, та здійснив 26 пострілів у бік “Москвича”, з яких щонайменше сім – через лобове скло патрульного “Пріуса”.

(Службовий “Пріус” патрульних, Юрій Худорожков та Катерина Шляпіна) 

За наслідками інциденту ніхто не постраждав, хоча транспортні засоби “копів” та втікача отримали пошкодження. Сама ж історія “криворізької гонитви” набула чималого розголосу, передусім через те, що один з “копів” випустив кілька куль з пістолета через лобове скло в момент переслідування зловмисника.

Що ж стосується самого “стрільця”, то в 2016 році Юрія Худорожкова та ще 43 патрульних Кривого Рогу, які несли службу в зоні проведення Антитерористичної операції на Донбасі, було відзначено листами подяки “За особистий внесок у справу захисту України під час виконання завдань у зоні бойових дій” за підписом начальника Департаменту патрульної поліції України Євгена Жукова.

Залишити відповідь