Криваве агрорейдерство компанії «Кіяшко/Казарцев»: як бізнес-партнер з колишнім головним слідчим Харківщини «віджали» ТОВ «Мелихівське» (ВІДЕО/ФОТО)

Рейдерське захоплення ТОВ СП«Мелихівське» на Харківщині – наслідок«ядерного» поєднання «бізнесменів», кримінальних авторитетів та минулої влади. 

Після публікації статті про переділ сфер впливу в кримінальному світі Харківщини та рейдерство з боку ОЗУ «КіяшкоКазарцев», в результаті якого понад 10 підприємств, котрі займаються сільським господарством і будівельним бізнесом, стали жертвами угруповання, яке нещодавно затримала СБУне дивлячись на їх зв’язки, можливості та вплив у кримінальному світі, проінформоване джерело Police Control Ukraine повідомило жахливі подробиці захоплення ТОВ СП «Мелихівське», яке відбулось із погрозами, побиттям комерційного директора, його сімї та спаленою автівкою юриста.

З 2007 року Аранову Ігору Тимофійовичуналежало 50% підприємства ТОВ СП «Меліхивське». Він займав посаду комерційного директора. До цього він лише вкладав гроші у зерно. А потім Купрєєв Миколай Івановичпереконав його вкласти більші гроші і стати співвласником. Також Аранов придбав для підприємства нову техніку з усім навісним.

А вже у 2011 році Микола Купрєєв за допомогою своєї дружини Купрєєвої Віри Павлівни незаконно вивів Ігоря Аранова зі складу засновників ТОВ «Меліхивське», здобувши рішення першої та другої інстанції адміністративних судів. Адміністративний суд вирішив господарське питання, керуючись сімейним кодексом: Купрєєв М. І. став єдиним власником, позбувшись бізнес-партнера.

Аранов намагався всіма силами протидіяти та не втратити володіння часткою у підприємстві. Вивівши з відповідного ТОВ АрановаКупрєєв ймовірно заволодів немалою сумою, яку мав виплатити Аранову. У 2013 році, коли Арановпопрохав Купрєєва розрахуватись, останній почав погрожувати Аранову

Коли Аранов почав оскаржувати рішення судів, стало зрозуміло, що в діях Купрєєва, його дружини та сина є ознаки кримінального злочину. У Купрєєвих вже не було шляху назад, тоді б їм довелось відповідати перед Законом за свої дії та виплачувати заборгованість. Тут на шляху і з’являється  колишній головний слідчий Харківської області Галаван Зіновій Степанович, який добре товаришував із Миколою Купрєєвим та Вадимом Казарцевим (кримінальний авторитет, відомий як «Князь»). 

Зіновій Галаван

Саме він «підтягнув» Вадима Казарцева та його праву руку – підприємця Олега Кіяшко до захоплення ТОВ СП «Мелихівське». Галаван співпрацював з бандою в ролі юриста та консультанта.

Надалі Купрєєв завів Казарцева та Кіяшкозасновниками, а сам став депутатом Харківської облради. 

До речі, наразі замість Казарцева серед засновників той самий відомий  боксер Олександр Гвоздик. Ще до часів своєї боксерської кар’єри він був в охороні «Князя».

У 2015 році, не погоджуючись з відібраним бізнесом та з ухваленими по справі рішеннями, Аранов І.Т.звернувся до Вищого адміністративного суду України з касаційною скаргою та отримав позитивне рішення суду.

Коли Кіяшко став засновником, відбулись подальші погрози Аранову та його родині. Спочатку Кіяшко просто погрожував йому в кафе та казав не лізти далі, бо будуть певні наслідки.

Спершу побили зятя Аранова, а вже надалі люди компанії «Кіяшко/Казарцев» перейшли до більш дієвих методів. Взимку 2016 року юристу, котрий працював у цій справі та допомагав Аранову з судами, достойники спалили «Toyota Camry».

Двоє чоловіків підбігли, розбили вікно і закинули горючу суміш у салон авто. Автівка вигоріла та відновленню не підлягає.

У вересні 2016 року достойники організували вже напад на Аранова І.Т. У Харкові на пр. Правди біля консульства Азербайджану на Ігоря Аранованапали двоє чоловіків. Вони під’їхали на мотоциклі, один підійшов збоку з телескопічною дубиною та наніс декілька ударів по голові, а потім по тілу та по колінах.

У 2017 році суд зобов’язав державного реєстратора скасувати запис в єдиному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо ТОВ СП «Мелихівське» про скасування запису про реєстраційну дію, внесену у 2011 році. Але реєстратор Нової Водолаги відверто казала Аранову, що не буде проводити реєстраційні дії. А надалі відбувалась реорганізація реєстраційної служби у секторі з питань реєстрації при адміністрації, яка не є її правонаступником прав та обов’язків.

У квітні 2018 року напали вже на сина АрановаСтаніслава Ігоровича прямісінько на порозі дитячого садка на вул. Дівочій, коли він прийшов забирати свою дитину. Били не просто так, а кастетом по голові. Потім одного з нападників він впізнав, це був один із загарбників елеватора у с. Занки Зміївського району. Але поліцію це не зацікавило.

Тоді поліцейські говорили, що, поки не буде «політичної волі», справа не зрушить з міста. Нагадаємо, Казарцев був тісно пов’язан з Райніним.

У 2019 році  Купрєєв зі своїм сином, якого він теж завів у засновники ТОВ СП «Мелихівське» разом із Кіяшко та Галаваном, звернулись вже до Господарського суду, та їм вдалось визнати недійсним статут від 2007 року.

Надалі Ігор Аранов намагався оскаржити рішення Господарського суду, але це йому не вдалось.

Лише через Верховний суд Аранов отримав позитивне рішення суду, яким задоволено його касаційну скаргу.

Але наразі рішення Вищого Адміністративного не виконане та винні у побитті ще не покарані. Проінформоване джерело повідомляє, що,ймовірно, справа зрушить з місця, оскільки ОЗУ «Князя» нарешті викрито – все змінилося в 2020 році. Діяльність організованого злочинногоугруповання під керівництвом тестя Кіяшко «Князя» зацікавила головне управління СБУПроте поки рішення суду ще ніхто не виконав у зв’язку реорганізацією Реєстраційної служби Нововодолазького районного управління юстиції, а Нововодолазька районна держадміністрація не є її правонаступником прав та обов’язків.

Якщо ви постраждали від дій компанії «Кіяшко/Казарцев» та вже втратили надію, що ваша справа зрушить з міста, звертайтесь до редакції Police Control Ukraine або до правоохоронних органів. 

Залишити відповідь