Кримінальний авторитет «Борода» очолював групу «псевдокопів», які викрадали наркоманів та вимагали з них гроші: він вийшов із СІЗО під заставу

Кримінальний авторитет «Борода» (Володимир Чепіль) керував групою «псевдополіцейських», які незаконно позбавляли волі наркозалежних та вимагали у них викупи за свободу разом із погрозами ув’язнення. Причетними до злочинів виявились п’ятеро мешканців Харкова, 25-28 років, та 25-річний діючий співробітник однієї з правоохоронних структур.

Про це повідомляє пресслужба ДВБ Нацполіції.

Наприкінці 2019 року правоохоронці отримали інформацію щодо діяльності на території міста Харкова групи осіб, яка скоювала злочини, видаючи себе за співробітників поліції.

«Група невідомих пізно ввечері у лісопарковій зоні міста зупинила 33-річного чоловіка, який є наркозалежним. Представляючись поліцейськими, вони почали вимагати дві тисячі доларів США, погрожуючи «притягненням до кримінальної відповідальності» за зберігання наркотичних засобів. З’ясувавши, що таких коштів немає при чоловікові, зловмисники змусили його звернутись до родичів. Переказати потрібну суму псевдополіцейським пообіцяв брат харків’янина. Після чого на бранця одягли мішок, посадили до автомобіля і відвезли до гаражного приміщення. Там його утримували до наступного ранку, поки не отримали гроші»,–йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у схожій ситуації опинився ще один наркозалежний. За своє звільнення 32-річний мешканець Харкова мав сплатити п’ять тисяч доларів США. Інакше «співробітники поліції» погрожували відправити його за ґрати. Однак, необхідної суми чоловік не мав. Тому його рідні були змушені зустрітися з довіреною особою 58-річного місцевого кримінального «авторитета» на прізвисько «Борода», на якого працювала група псевдополіцейських. Родичам бранця пообіцяли надати потрібних 100 тисяч гривень в обмін на передачу у власність квартири. Коли ж мати наркозалежного відмовилася від оборудки, змовники запропонували підписати договір позики вищезазначеної суми. Борг потрібно було повернути за чотири дні. Лише після підписання угоди полоненого звільнили.

Слідчі поліції відкрили справу за ч.2 ст.189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. Причетними до злочинів виявились п’ятеро мешканців Харкова, 25-28 років, та 25-річний діючий співробітник однієї з правоохоронних структур. Також звільнено з полону чоловіка, якого незаконно утримували з метою експлуатації учасники злочинного угруповання.

Ред.: Кримінальний авторитет «Борода» очолював групу «псевдокопів», які викрадали наркоманів та вимагали з них гроші:…

Posted by Police Control Ukraine on Monday, August 17, 2020

Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили наркотичні засоби, оргтехніку та мобільні телефони. За адресою мешкання кримінального «авторитета» правоохоронці також вилучили наркотики: героїн, марихуану, так звані «шишки» та «гриби», а також холодну, вогнепальну зброю та готівку у різній валюті.

Також за інформацією проінформанованих джерел, під час обшуку наркотиків вилучили на понад 1 млн доларів. 

Кримінальному «авторитетові» – 58-річному Володимиру Чепілю повідомили про підозру за ст.149 (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) КК України.

Київський районний суд м. Харкова обрав запобіжний захід затриманому Володимиру Чепілю у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 168 тис. грн. За нього вже внесли відповідну заставу. Про це Police Control Ukraine повідомило проінформоване джерело.

Нагадаємо, ім’я Володимира Чепіля вже багато років пов’язують з торгівлею кокаїном у Харкові. За інформацією ЗМІ, свій незаконний бізнес він вів разом з правоохоронцями. Останній раз його затримували у 2016 році. Тож, це вже стабільність затримувати «Бороду» кожні 4-5 років.

«П’ятьом учасникам злочинного угруповання повідомлено про підозру за ч.2 ст.189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. Готується вручення їм підозри й за ст. 146 (Незаконне позбавлення волі людини) та ст. 353 (Самовільне присвоєння владних повноважень) Кримінального кодексу України»,–розповіди в поліції.



Залишити відповідь