Кременчуцький поліцейський зі спільником продавали дані про громадян із інформаційних баз МВС

Слідчі завершили розслідування за фактом збуту інформації з обмеженим доступом з інформаційних баз Нацполіції та Міністерства внутрішніх справ України 

Про це повідомили в пресслужбі ДБР.

Встановлено, що до продажу інформації причетний працівник Кременчуцького відділку Нацполіції та його цивільний спільник.

За попередньою домовленістю, спільник під псевдонімом «Джордж Буш», розміщував оголошення щодо можливості незаконного отримання інформації з обмеженим доступом у групах одного з мессенджерів. Правоохоронець користуючись становищем, копіював та збував інформацію. 

Поліцейський і його спільник обвинувачуються у несанкціонованих діях з інформацією та збуті за попередньою змовою групою осіб.

Справу щодо обвинувачення спільника скеровано до суду, а поліцейському повідомлено про завершення розслідування та відкрито для ознайомлення матеріали кримінального провадження.

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Залишити відповідь