Кременчуцького поліцейського підозрюють у збуті службової інформації

19-річний помічник чергового одного з відділень Кременчуцького відділу поліції разом зі своїм знайомим – студентом політехнічного університету – вчиняли протиправні дії. За грошову винагороду хлопці систематично збували замовникам інформацію з автоматизованої системи МВС, до якої мав доступ поліцейський. Службові відомості рядовий поліції надсилав спільнику через мобільні додатки, а 20-річний студент поширював їх у Телеграм-каналі за ціною 700 гривень за один обліковий запис, отримуючи розрахунок на власну банківську картку.

Про це повідомили в пресслужбі ДВБ Нацполіції.

20 серпня 2020 року оперативники внутрішньої безпеки, кіберполіції та слідчі ДБР навідалися до змовників із санкціонованими обшуками.

Зловмисників затримали та їм готується вручення підозри за ч.2 ст.362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) та ч.2 ст. 361-2 (Несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або на носіях такої інформації) Кримінального кодексу України.

За скоєне хлопцям загрожує позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Залишити відповідь