Колишнього начальника Хмельницького Управління СБУ судитимуть за події Майдану

До суду скеровано обвинувальний акт щодо колишнього начальника Управління СБУ у Хмельницькій області Віктора Крайтора.

Мова йде про події, що мали місце 19 лютого 2014 року під стінами обласного управління СБУ, — повідомили у прес-службі Державного бюро розслідувань.

Досудовим розслідуванням встановлено, що під час Революції гідності колишній начальник Управління СБУ у Хмельницькій області Віктор Крайтор, з метою перешкоджання учасникам мітингу, вийшов за межі наданих йому прав і повноважень.

Зокрема, він віддав підлеглому незаконний наказ на застосування вогнепальної зброї при значному скупченні людей, не маючи на це підстав. Внаслідок таких незаконних дій одна людина загинула, інші потерпілі отримали тілесні ушкодження різної тяжкості.

Незаконні дії колишнього правоохоронця кваліфіковано як:

– перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу (ч. 2 ст.  365 Кримінального кодексу України);

–  необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження (ст. 128 Кримінального кодексу України);

– вбивство через необережність (ч. 1 ст. 119 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, що кримінальне провадження рішенням прокурора передано за підслідністю до Державного бюро розслідувань 28 листопада 2018 року.

24 червня 2019  року обвинувальний акт щодо колишнього працівника СБУ скеровано до Хмельницького міськрайонного суду для розгляду по суті. Процесуальне керівництво здійснюють прокурори Головної військової прокуратури.

Залишити відповідь