Керівництво Нацполіції Львівщини погоріло на злочині: до ДБР надійшла заява

Заступника голови ГУ Нацполіції Львівщини, керівника слідчого управління Наталію Харченко підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення.

Текст відповідної заяви, скерованої до Державного бюро розслідувань, з’явився у розпорядженні “Вголосу”.

Наталію Харченко підозрюють у перевищенні влади або службових обов’язків, що спричинило істотну шкоду державним інтересам.

Підставою для відповідної заяви став аудіозапис розмови Харченко із підлеглими, який опублікувало львівське видання “Форпост”.

Зазначається, що на записові керівник слідчого управління дає незаконні накази підлеглим щодо заборони внесення відомостей до ЄРДР про злочини на Львівщині без її погодження. Що, по суті, означає свідоме спотворення даних про рівень злочинності в області й ефективність роботи місцевого управління поліції.

«Запам’ятайте всі: від завтра все внесення в ЄРДР, починаючи від 125 статті (мова про Кримінальний кодекс України, стаття «Умисне легке тілесне ушкодження» – ред.), закінчуючи трупом, природньою смертю,– виключно за моїм погодженням. Всі почули? Щоб завтра не було, що хтось не почув. Все, що ви будете планувати вносити в ЄРДР, все погоджуєте зі мною. Не може бути така негативна картина, що ви шановні керівники слідства… Вбивства я ще згодна», – йдеться в аудіозаписові.

Раніше на відповідний аудіозапис зреагувала прокуратура Львівської області. Прокурор Ірина Діденко ініціювала позапланову перевірку обласної поліції щодо дотримання процесуального кодексу (прокурори перевіряють, чи своєчасно і повно поліцейські вносять до ЄРДР відомості про вчинені на території Львівської області злочини). Також прокуратура обіцяла встановити, коли зроблено запис, кому належить голос, коли була відповідна нарада, а тоді, з огляду на результати, дати свою оцінку і визначити, чи є кримінальне правопорушення.

Нагадаємо, заступником голови ГУНП Львівщини Наталія Харченко стала у жовтні 2019 року – після того, як головою ГУНП став колишній беркутівець Василь Віконський. До цього Харченко обіймала аналогічну посаду у Хмельницькому управлінні, яке до призначення у Львівську область очолював також Віконський.

Досі повідомлялося, що Василя Віконського та Наталію Харченко підозрюють у «кришуванні» криміналу в області. Йдеться про сприяння діяльності відомих кримінальних авторитетів, квартирні крадіжки, дрібне шахрайство та тиск на місцевих підприємців.

Залишити відповідь