У ДБР задокументували факт корупції Труби

Керівник управління внутрішнього контролю Державного бюро розслідувань (ДБР) Богдан Чобіток заявив про виявлення правопорушень із боку директора бюро Романа Труби, який нібито покривав прогул свого співробітника.

“3 червня 2019 року я направив заяви до НАЗК і департаменту захисту економіки Нацполіції, де прошу дати правову оцінку виявленим нами фактам незаконних дій, вчинених директором Державного бюро розслідувань. Так, мною як керівником управління внутрішнього контролю задокументовано факт прогулу керівником патронатної служби Олександром Удовиченком. Втім, жодного покарання за це Удовиченко не отримав. Не відбувся він навіть зауваженням”, – заявив Чобіток, повідомляє прес-служба ДБР у п’ятницю.

Він стверджує, що замість цього директор ДБР незаконно вніс зміни до наказу про відпустку Удовиченка, “чим врятував його від звільнення за прогул”.

За словами Чобітка, 2 і 3 травня 2019 року управління внутрішнього контролю ДБР зафіксувало відсутність на роботі протягом усього робочого дня Удовиченка, про що було складено відповідні акти.

“Відпустка ж Удовиченка була оформлена лише на 26 квітня 2019 року (копія заяви та наказу додається). Хоча за кордоном він офіційно перебував протягом 10 днів, вирішивши до державних вихідних самовільно домалювати собі ще два дні. Очевидно, що це прояв жадібності в поєднанні з безкарністю”, – сказав Чобіток.

За його словами, повернувшись із відпочинку, Удовиченко подав службову записку до управління кадрової роботи та державної служби ДБР, де просив внести зміни до наказу про його відпустку, а саме: слово і цифри “26 квітня” замінити на “з 26 квітня по 5 травня”. Про це було поінформовано директора ДБР.

Чобіток заявив, що керівник управління кадрової роботи та державної служби відмовився вносити зміни до наказу про відпустку Удовиченка, і Труба самостійно новим наказом вносить зміни, замінюючи “один календарний день” на “10 календарних днів з 26 квітня по 5 травня 2019″. Такі дії директора Державного бюро розслідувань підпадають під ознаки корупційного правопорушення, оскільки рішення, прийняте в інтересах Удовиченка, суперечить закону”, вважає Чобіток.

Джерело

Залишити відповідь