Хмельницький поліціянт збував відомості про осіб та транспортні засоби: його затримали

Поліцейський сектору реагування патрульної поліції одного із районних управлінь ГУ Нацполіції у Хмельницькій області систематично збував дані з автоматизованої системи МВС України «Інформаційний портал Національної поліції України», яка містить інформацію з обмеженим доступом.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

«Зокрема, це були відомості про певних фізичних осіб та транспортні засоби, які поліцейський фотографував та пересилав «замовникам» через месенджер. Згодом, він отримував кошти за надані «послуги»,–йдеться у повідомленні.

15 лютого 2020 року правоохоронця затримали після чергового збуту даних.

Попередня кваліфікація правопорушення: несанкціонований збут інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), в автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинений повторно та несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї, вчинені повторно (ч. 2 ст. 361-2 та ч. 3 ст. 362 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Залишити відповідь