Харківський прокурор відмовився «продавати» справу обвинуваченого у хабарі посадовця за $3 тис.: що відомо про хабародавця з Держлабораторії

В.о. директора Харківської регіональної лабораторії Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів Дейнеко Олександра Олександровича затримали на пропозиції хабаря прокурору місцевої прокуратури Олександру Арсені.

Про це Police Control Ukraine повідомило джерело у правоохоронних органах.

Оперативники СБУ встановили, що посадовець, який вже є фігурантом кримінального провадження за одержання неправомірної вигоди, намагався підкупити прокурора Харківської місцевої прокуратури. За 3 тисячі доларів США чиновник запропонував прокурору закрити кримінальне провадження стосовно нього. Співробітники СБУ затримали зловмисника під час передачі прокурору через посередника всієї суми хабара. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Виконуючого обов’язки директора Харківської регіональної лабораторії Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів Олександра Дейнеко ще у липні цього року СБУ затримувала через вимагання від своєї підлеглої щомісячного хабара. За даними поліції, чоловік зажадав від своєї підлеглої — виконуючої обов’язки завідуючої державної лабораторії — щомісячний хабар в розмірі 30 000 гривень за те, щоб вона безперешкодно залишалася на своїй посаді. А пізніше і зовсім повідомив, що вона зобов’язана передати йому 60 000 гривень за те, що він дозволив їй працювати на цій посаді. За це йому було повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому чиновнику про підозру за ч. 3 ст. 369 (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України.

Залишити відповідь