Харківський патрульний, який раніше під час переслідування стріляв в авто та поранив пасажира, напідпитку влетів у припарковану автівку

У Харкові на початку лютого цього року п‘яний патрульний потрапив в аварію – врізався в припарковане авто. Поліціянтом виявився той самий патрульний, який лютому минулого року, вночі, під час переслідування автомобіля «Subaru Forester» застосував табельну зброю, зробивши 3 постріли. Пасажир, який перебував на задньому сидінні, отримав наскрізне кульове поранення грудної клітини та кульове поранення черевної порожнини.

Про це Police Control Ukraine повідомило джерело у правоохоронних органах.

Сталося це ще 6 лютого 2021 року близько 3-ї години ночі на вул. Гвардійців Широнінців у Харкові. Патрульні зупинили водія «КІА Cerato», він забажав пройти огляд на стан сп’яніння у медичному закладі. Автівку залишили припаркованою та патрульні доставили чоловіка до наркодиспансеру, де він пройшов огляд й виявився тверезим. Потім патрульні доставили його назад до власної автівки. Саме в цей час припарковану «KIA» таранить автомобіль «ВАЗ 2112». З авто вийшов керманич, який мав явні ознаки алкогольного сп‘яніння та «ледь стояв на ногах». Керманичем виявився той самий патрульний Бондарець Андрій – командир роти УПП в Харківській області. Згодом на місце пригоди приїхало керівництво патрульної поліції Харківщини.

У патрульного Андрія Бондарця виявили запах алкоголю з порожнини рота, порушення мови, порушення координації рухів. Від проходження огляду на стан алкогольного сп`яніння він відмовився в присутності двох свідків. Це підтверджують матеріали судового реєстру. Відносно патрульного Андрія Бондарця склали адмінматеріали за ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп‘яніння – відмова особи, яка керує ТЗ, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду), ч.1 ст.126 (керування транспортним засобом без відповідних документів) та ст. 124 КУпАП (порушення ПДР, що спричинило пошкодження транспортних засобів). Розгляд справи повинен відбутись 17 березня у Московському районному суді Харкова.

Як Police Control Ukraine повідомило джерело у правоохоронних органах, цю подію намагались «приховати», ймовірно, аби суспільство не дізналось про цей факт, враховуючи, що Бондарця хотів взяти на поруки сам перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький. Але редакції вдалось отримати відповідні фото з місця ДТП.

Також за інформацією джерела, наразі Андрій Бондарець поновився на посаді, але працює у відділі моніторингу. Це підтверджують матеріали судового реєстру. З них вбачається, що заходи забезпечення кримінального провадження за ухвалою слідчого судді Октябрського районного суду м. Полтави від 4 червня 2020 року про відсторонення Бондарця від посади припинили свою дію і не продовжувались протягом двох місяців. Він поновився на посаді та в суді зазначив, що на даний час працює у відділі моніторингу.

Нагадаємо, Бондарець обвинувачується у перевищенні службових повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 КК України).

Під час підготовчого засідання у жовтні 2020 року були розглянуті клопотання про відсторонення обвинуваченого від посади та обрання запобіжного заходу у вигляді нічного домашнього арешту. Суд не задовольнив ці клопотання.

Також нагадаємо, що у лютому 2020 року після обрання Бондарцю запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави, його колеги та родичі, протестували під обласною прокуратурою, вимагаючи його відпустити.

А під час розгляду скарги адвоката патрульного Бондарця в Апеляційному суді Полтавської області перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький та депутат Близнюківської районної ради навіть звернулись до суду з проханням взяти патрульного на поруки. Врешті суд змінив тримання під вартою на більш м‘який запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт.

Слідством встановлено, що патрульний без попередження застосував табельну зброю та зробив 3 постріли по автомобілю, два з яких влучили у пасажира, який сидів на задньому сидінні. За висновком судово-медичної експертизи потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження у вигляді наскрізного кульового поранення грудної клітини та кульового поранення черевної порожнини. Крім цього, правоохоронець розумів, що водій «Subaru Forester» своїми діями не створює загрозу життю та здоров’ю людей.


Слід зазначити, що на іншому відео з погоні за водієм «Subaru Forester» можна побачити як водій тікає від патрульних. До речі, цей нібито водій казав, що не було ніяких спецсигналів. А потім можливо і були, але водій, нібито, не зрозумів, що це патрульні їдуть за ним. І, нібито, водій та ще двоє чоловіків просто поїхали у поле випробувати нову «резину» на автівці.


Також у крові водія та пассажирів «Subaru» були виявлені наркотичні засоби.

«Особи, які знаходились в автомобілі «Subaru Forester», а саме – водій, а також пасажири знаходились у стані наркотичного сп’яніння обумовленим вживанням канабіноїдів. Після того, як вони звернулись за медичною допомогою, вони пройшли освідування»,–Ярослав Смелянський, адвокат патрульного Андрія Бондарця.

Але суд закрив справу відносно водія «Subaru Forester» за ч. 1 ст. 130 КУпАП у зв`язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення.

«відповідно до протоколу про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, водій ОСОБА_1 керував транспортним засобом у стані наркотичного сп`яніння 13.02.2020 року о 03 годині 10 хвилин, а його огляд на стан сп`яніння і забір зразків біологічного матеріалу для проведення лабораторного дослідження здійснений того ж дня о 09 годині, то суд вважає, що факт перебування водія ОСОБА_1 у стані наркотичного сп`яніння о 09 годині 13.02.2020 року не є підтвердженням перебування його у такому стані за шість годин до проведення огляду о 03 годині ночі 13.02.2020 року, тому провадження у справі в частині вчинення ОСОБА_1 адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, підлягає закриттю через недоведеність факту перебування водія ОСОБА_1 у стані наркотичного сп`яніння під час керування транспортним засобом за відсутності події та складу адміністративного правопорушення».

З матеріалів справи також вбачаються дуже дивні пояснення водія «Subaru» щодо стану наркотичного сп‘яніння: «пішов за цигарками, і коли вийшов з воріт лікарні, то побачив групу молодиків у спортивному одязі, поспілкувався з ними, і вони пригостили його цигаркою, яку він закурив, але, зрозумівши, що вона «незвичайна», викинув, на що молодики навіть образилися. Після цього він повернувся до машини, яка стояла біля хірургічного відділення лікарні. Коли розвиднилося, він на камеру розповів про події цієї ночі якомусь представнику громадськості. Через деякий час приїхали співробітники поліції, склали на нього протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 122-2 КУпАП, і відвезли його до Харківського обласного наркологічного диспансеру, де він пройшов огляд на стан сп`яніння і здав відповідні аналізи».

У разі доведення вини патрульному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Залишити відповідь