Харківський експоліцейський вимагав у жінки 20 тис. грн за невтручання у бізнес

Експосадовець харківської поліції вимагав у жінки 20 тисяч гривень хабаря за невтручання у її господарську діяльність без встановлених документів.

Про це повідомляє пресслужба ДВБ Нацполіції.

«У червні 2020 року оперативники Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України встановили причетність співробітника поліції Харківщини до незаконних дій. Перебуваючи на посаді начальника сектору превенції патрульної поліції одного з відділів поліції Харківської області, підполковник поліції вимагав у жінки-підприємця 20 тисяч гривень неправомірної вигоди. За зазначену суму правоохоронець обіцяв не притягувати її до адміністративної відповідальності за ведення господарської діяльності без ліцензії»,–йдеться у повідомленні.

За викритим фактом відкрили справу за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці задокументували два епізоди отримання грошей 44-річним підполковником поліції.

У грудні 2020 року поліцейського було звільнено з лав поліції. Наразі йому вручено підозру за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України.

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до десяти років.

Залишити відповідь