Харківських канібалів, які вбили та їли колишнього полісмена, засудили до 15 років тюрми

(Максим (ліворуч) та Ярослав Костюкови)

Орджонікідзевський районний суд Харкова визнав винними у вчиненні за попередньою змовою з особливою жорстокістю вбивства (п.п.4, 12 ч.2 ст. 115 КК України) уродженця німецького міста Потсдам, громадянина України Максима Костюкова та його сина Ярослава та призначив їм покарання у вигляді 15 років позбавлення волі. Відповідний вирок, оприлюднений у судовому реєстрі 7 травня 2020 року, винесла колегія у складі головуючої Ганни Матвієвської та суддів Сергія Шевченка і Вікторії Попової.

Мова йде про моторошну історію жорстокого вбивства колишнього працівника органів внутрішніх справ, прапорщика Євгена Петрова.

Його обезголовлене тіло було виявлено 11 жовтня 2018 року в Немишлянському районі Харкова біля подвалу будинку по вулиці Краснодарській. Коли труп витягли з-під сміття, виявилося що в трупа відсутня не тільки голова, але й зрізані великі шматки зі спини, ніг, живота, а також нутрощів.

Невдовзі особа загиблого Петрова була встановлена: ще раніше зусиллями його брата Євгена оголосили в розшук, як безвісно зниклого громадянина.

Відомо, що на той час чоловік не мав постійного місця роботи та зловживав алкогольними напоями. Хоча раніше служив в системі МВС, коли працював інспектором патрульної поліції у Фрунзенському райвідділку Харкова. Втім надалі не пройшов переатестацію та був звільнений з органів внутрішніх справ.

(Євген Петров)

Вбивць колишнього копа правоохоронці затримали 13 жовтня 2018 року. Ними виявилися батько та син Костюкови, яких у день зникнення Петрова проводили разом із ним час за літровою пляшкою самогону. У їх помешканні на балконі у коробці поліцейські виявили голову убитого чоловіка, а також вилучили інші речові докази.

Костюкови показали, що фатального дня дійсно відпочивали разом з Петровим на свіжому повітрі, а надалі запросили його до себе додому. Згідно судовим матеріалам, під час застілля між господарем (Максимом Олександровичем) та гостем виникла суперечка “з мотивів виникнення розбіжностей щодо участі Костюкова-старшого в Антитерористичній операції” на Донбасі.

Надалі Костюков-старший схопив ніж та вдарив опонента спочатку в шию, а потім в область грудної клітини. Значна крововтрата призвела до смерті колишнього “копа”. Згодом Костюкови почали глумління над трупом Петрова. Зокрема, батько відрізав від тіла загиблого шматки м’яса (відтяв голову, передню стінку брюшної порожнини, шкірні покрови з задньої частини тулубу шкірні покрови з м’язами тощо), які надали варив та разом із сином їв. Що ж стосується трупа екс-патрульного, то його завернули у килим та винесли на смітник.

Під час слідства та судового розгляду Максим Костюков наполягав, що самотужки вбив та розчленував тіло Петрова. Втім, його син згодом заперечив на такій версії та зізнався, що також брав участь у злочині.

Рішенням колегії суддів Ярославу та Максиму Костюковим призначене покарання у вигляді 15 років позбавлення волі. Окрім того, їх зобов’язали виплатили 500 тис. грн. моральної шкоди дружині та дитині Євгена Петрова.

Джерело

Залишити відповідь