Харківського поліціянта, якого викрили на збуті наркотиків, судитимуть

Старший лейтенант поліції придбав особливо небезпечну психотропну речовину, обіг якої заборонено. Обвинувальний акт відносно правоохоронця  скеровано до суду.

«До суду направлено обвинувальний акт стосовно старшого лейтенанта поліції ГУНП в Харківській області за ч. 2 ст. 309 КК України (незаконне придбання, зберігання психотропних речовин у великому розмірі без мети збуту)»,–йдеться у повідомленні пресслужби прокуратури області.

У ході проведених  обшуків за місцем мешкання вказаної особи виявлено та вилучено два поліетиленових пакета з речовиною бірюзового кольору, один поліетиленовий пакет з речовиною білого кольору, фрагменти фольги з нашаруванням. За висновком експерта, вилучені речовини містять у своєму складі особливо небезпечну психотропну речовину, обіг якої заборонено, — «PVP».

21 січня 2020 року поліціянту було про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 309 КК України (незаконне придбання, зберігання психотропних речовин у великому розмірі без мети збуту).

Раніше ДВБ повідомляло, що правоохоронець займався розповсюдженням наркотичних засобів та психотропних речовин на території Харкова та Харківської області. Правоохоронці провели кілька оперативних закупівель забороненого у вільному обігу товару. Експертиза підтвердила, що придбані речовини – марихуана та амфетамін. Під час чергової злочинної оборудки оперативники внутрішньої безпеки НПУ, слідчі ДБР, під процесуальним керівництвом прокуратури та за сприяння керівництва ГУНП, затримали 29-річного інспектора тренінгового центру поліції області.

Обвинуваченому загрожує позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Залишити відповідь