Харківського патрульного, який під час переслідування стріляв в авто та поранив пасажира, судитимуть

13 лютого близько 3 години ночі, під час переслідування автомобіля «Subaru Forester» поліцейський Бондарець Андрій застосував табельну зброю, зробивши 3 постріли. Пасажир, який перебував на задньому сидінні отримав наскрізне кульове поранення грудної клітини та кульове поранення черевної порожнини.

«До суду скеровано обвинувальний акт відносно командира однієї з рот Управління патрульної поліції у Харківській області»,– повідомили у пресслужбі ДБР.

Бондарець обвинувачується у перевищенні службових повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 КК України).

Слідством встановлено, що патрульний без попередження застосував табельну зброю та зробив 3 постріли по автомобілю, два з яких влучили у пасажира, який сидів на задньому сидінні. За висновком судово-медичної експертизи потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження у вигляді наскрізного кульового поранення грудної клітини та кульового поранення черевної порожнини. Крім цього, правоохоронець розумів, що водій «Subaru Forester» своїми діями не створює загрозу життю та здоров’ю людей.

Слід зазначити, що на іншому відео з погоні за водієм «Subaru Forester» можна побачити як водій тікає від патрульних. До речі, цей нібито водій казав, що не було ніяких спецсигналів. А потім можливо і були, але водій нібито не зрозумів, що це патрульні їдуть за ним. І нібито водій та ще двоє чоловіків просто поїхали у поле випробувати нову «резину» на автомобілі

З’явилось відео з погоні за водієм «Subaru Forester» у ХарковіМожна побачити як водій тікає від патрульних. До речі,…

Posted by Police Control Ukraine on Saturday, February 15, 2020

Ось ще версія нібито водія «Subaru»Уся історія дуже підозріла. З усіх версій: ▪️невідомо з чого усе почалося – версії розходяться;▪️історія сходиться тільки частково у полі;(Але що повинні були зробити 3 чоловіка, щоб патрульний який,до речі, працює з самого початку реформи, дістав зброю коли вийшов з службового авто (це можна побачити на відео) Або у патрульного трапилася профдеформація🤔;▪️історія як патрульні зупиняли «Subaru» теж розходиться;▪️історія з четвертим чоловіком, який почав говорити, що він нібито був за кермом теж дуже дивна, навіщо?Навіщо коп почав стріляти? Чи знав він скільки людей перебувають у автомобілі? Поки що більше запитань, ніж відповідей🤷‍♀️#патрульна_поліція #Харків

Posted by Police Control Ukraine on Thursday, February 13, 2020

Також у крові водія та пассажирів «Subaru» були виявлені наркотичні засоби.

«Особи, які знаходились в автомобілі “Subaru Forester”, а саме – водій, а також пасажири знаходились у стані наркотичного сп’яніння обумовленим вживанням канабіноїдів. Після того, як вони звернулись за медичною допомогою, вони пройшли освідування.»,–Ярослав Смелянский, адвокат патрульного Андрея Бондарца

Але суд закрив справу відносно водія «Subaru Forester» за ч. 1 ст. 130 КУпАП у зв`язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення.

«відповідно до протоколу про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, водій ОСОБА_1 керував транспортним засобом у стані наркотичного сп`яніння 13.02.2020 року о 03 годині 10 хвилин, а його огляд на стан сп`яніння і забір зразків біологічного матеріалу для проведення лабораторного дослідження здійснений того ж дня о 09 годині, то суд вважає, що факт перебування водія ОСОБА_1 у стані наркотичного сп`яніння о 09 годині 13.02.2020 року не є підтвердженням перебування його у такому стані за шість годин до проведення огляду о 03 годині ночі 13.02.2020 року, тому провадження у справі в частині вчинення ОСОБА_1 адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, підлягає закриттю через недоведеність факту перебування водія ОСОБА_1 у стані наркотичного сп`яніння під час керування транспортним засобом за відсутності події та складу адміністративного правопорушення».

З матеріалів справи також вбачаються дуже дивні пояснення водія «Subaru» щодо стану наркотичного сп‘яніння: «пішов за цигарками, і коли вийшов з воріт лікарні, то побачив групу молодиків у спортивному одязі, поспілкувався з ними, і вони пригостили його цигаркою, яку він закурив, але, зрозумівши, що вона «незвичайна», викинув, на що молодики навіть образилися. Після цього він повернувся до машини, яка стояла біля хірургічного відділення лікарні. Коли розвиднилося, він на камеру розповів про події цієї ночі якомусь представнику громадськості. Через деякий час приїхали співробітники поліції, склали на нього протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 122-2 КУпАП, і відвезли його до Харківського обласного наркологічного диспансеру, де він пройшов огляд на стан сп`яніння і здав відповідні аналізи».

У разі доведення вини патрульному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Залишити відповідь