Харківські слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом хуліганських дій в Індустріальному районі

Повідомлення про те, що на зупинці громадського транспорту по проспекту Олександрівському двоє неадекватних чоловіків чіпляються  до перехожих, зірвали державний реєстраційний номер та двірники з маршрутного автобуса, надійшло до поліції 16 травня близько 19:40.

Як встановили поліцейські, того вечора двоє громадян у стані алкогольного сп’яніння зайшли до маршрутки. Вони поводили себе зухвало, голосно розмовляли,нецензурно висловлювалися та чіплялися до пасажирів. Громадяни почали робити порушникам зауваження, з одним з пасажирів  у чоловіків виник конфлікт. Водій намагався владнати суперечку та запропонував дебоширам залишити транспортний засіб, на що вони відповіли відмовою. У результаті, 23-річний зловмисник розбив скляну пляшку, яку мав при собі та порізав нею руку водієві. Пасажирам вдалося виштовхнути бешкетників з маршрутки на зупинці громадського транспорту по проспекту Олександрівському, проте чоловіки продовжили свої дії на вулиці – 23-річний зловмисник розбив дзеркало заднього виду, намагався пошкодити лобове скло, відламав двірники та зняв державний реєстраційний номер з транспортного засобу.

Дебошира скрутили громадяни, його товариш втік. На місце виїжджали працівники патрульної поліції та слідчо-оперативна група Індустріального відділу поліції. Усі учасники події були доставлені до поліції та опитані.

Слідчими відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. На даний час вирішується питання щодо повідомлення чоловіку про підозру у скоєнні злочину, поліцейськими вживаються заходи щодо встановлення особи другого учасника правопорушення.

Досудове розслідування  триває. 

Залишити відповідь