Харківська скандальновідома блогерка, яку раніше зупиняли п’яною за кермом, влаштувала самовикрадення та вимагала від російського бізнесмена 5 біткоїнів викупу

Правоохоронці затримали відому харківську блогерку Катерину Якимів на прізвисько «Тигра». 23-річну дівчину підозрюють в інсценуванні викрадення та вимаганні викупу у громадянина Російської Федерації – директора мальтійської компанії «Kaverto Media ltd» Василя Орешкіна 5 біткоїнів (4 740 585 грн).

Про це повідомляє Police Control Ukraine з посиланням на ухвалу суду від 03.07.2021 року та джерело у правоохоронних органах.

Як повідомило джерело у правоохоронних органах, російський бізнесмен мав близькі стосунки з блогеркою Катериною Якимів.

З ухвали суду вбачається, що в кінці червня 2021 року Якимів Катерина Олександрівна разом зі своїм знайомим – уродженцем Донецької області, м. Горлівка, який є обвинуваченим за ст. 121 ч. 1 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження) та перебував раніше у розшуку, організували інсценування викрадення блогерки та вимагали у директора мальтійської компанії «Kaverto Media ltd» Василя Орешкіна, котрий мав близькі стосунки з блогеркою, 5 біткоїнів (4 740 585 грн).

26 червня 2021 року невстановлені особи, за попередньою змовою із блогеркою, прибули за місцем її мешкання, де інсценували її викрадення. Дівчину посадили до автівки та відвезли до невстановленого місця, де вона зустрілась зі своїм знайомим-спільником з м. Горлівка, пересіла до «Toyota Land Cruiser» та вони разом поїхали в напрямку Києва. 

З 28 червня по 1 липня вони направляли на мобільний телефон бізнесмена текстові повідомлення від імені інсценованих викрадачів із вимогами негайно перерахувати обумовлені суми коштів.

Російський бізнесмен звернувся до правоохоронців із заявою про вчинення злочину.

Як повідомило джерело у правоохоронних органах, поліцейські розпочали пошуки дівчини, але виявилось, що її банківська картка була активна на Київщині, а згодом, що ніякого викрадення не було. Шахраїв знайшли та затримали.

У пресслужбі поліції зазначили, що про зникнення дівчини повідомила її подруга. Правоохоронці навіть відкрили справу за ч.1 ст.115 ККУ (умисне вбивство) з позначкою «зникнення особи безвісти» та за ч. 2 ст. 146 ККУ (незаконне позбавлення волі або викрадення людини). Надалі поліцейські встановили місцезнаходження «розшукуваної» та її 29-річного спільника. Вони переховувалися у Львівській області.  

Катерині Якимів та її знайомому-спільнику оголосили підозри за ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190 КК України (замах на шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах).

За місцем мешкання зловмисників провели обшуки. У блогерки вилучили її нову «Bentley Bentayga» 2021 року випуску.

3 липня Дзержинський райсуд м. Харкова обрав запобіжні заходи блогерці та її спільнику у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави 3 млн грн.

Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у грудні 2020 року блогерку зупинили на «Porsche Macan». Дівчина була п’яна і не помітила, як порушила правила дорожнього руху. На місці вона погрожувала активістам та патрульним, лаялась та навіть планувала поскаржитися в поліцію вже покійному меру м. Харкова Геннадію Кернесу. На місці вона відомивлась від огляду на стан сп’яніння. Наступного дня вона пропонувала викупити за гроші відео із її п’яними покатушками та пригодами, погрожувала активісту видаленням сторінки в Instagram. І таки за 1500$ позбавила активіста своєї сторінки.

Поліцейські склали на п‘яну блогерку адмінпротокол за ч.1 ст. 130 КУпАП. Дівчина траплялася копам за п’яне водіння не перший раз. На її рахунку є і ДТП.

Суд розглянув провадження у справі про адміністративне правопорушення і закрив у зв`язку з відсутністю складу та події адміністративного правопорушення.

«З досліджених судом доказів не вбачається керування ОСОБА_1 транспортним засобом Porsche Macan. Дослідивши надані суду докази, суд доходить висновку, що переконливі та беззаперечні докази на підтвердження вчинення поза розумним сумнівом ОСОБА_1 адміністративного правопорушення, передбаченого частиною першою статті 130 КУпАП, в матеріалах справи відсутні. »,–йдеться у судовому реєстрі.

Читайте також: У Харкові п‘яний чоловік розтрощив автівку скандальновідомої п’яними покатушками блогерши «Небезпечної Ані»

Залишити відповідь