Харківська поліція відкрила кілька кримінальних проваджень за фактом жорстокого побиття та зґвалтуваня підлітка лише після розголосу у соцмережах

У с. Рогань на Харківщині двоє чоловіків катували 17-річного хлопця, побили його до напівсмерті, вливали в горло алкоголь, ґвалтували держаком від лопати, рвали нігті, намагалися вирізати слово «п*дар» лезом на спині і погрожували, що він піде «на корм рибам». Побитим юнака знайшли тільки наступного дня на одній з місцевих зупинок.

Про це повідомляє 057.

Рідні хлопця звинувачують у викраденні групу місцевих молодиків – знайомих колишньої дівчини, з якою потерпілий розлучився напередодні інциденту. За словами матері, 17-річному юнаку почали надходити погрози, а потім він зник безвісти.

Знайшли хлопця тільки 6 травня побитим на місцевій зупинці. Медики констатували у нього поламані ребра, гематоми по всьому тілу, внутрішні кровотечі.

Родичі стверджують, що хлопця кілька годин ґвалтували держаком лопати, били арматурою, зв’язували руки, ноги і голову та спробували висмикувати нігті. Злочин нападники знімали на телефон, серед «операторів» також була знайома скривдженої дівчини. Залякавши, його відпустили.

Також за словами матері,що на наступний їй зателефонували з Липецького райвідділу і сказали, що не приймуть заяву, так як це не їх район, і направили в Орджонікідзевський, де сказали те ж саме – «звертайтеся в інший райвідділ». І поки жінка не написала журналістам, ніхто не хотів вносити подію в ЄРДР.

У поліції журналістам підтвердили відкриття кримінальної справи. Правоохоронці встановили, що тілесні пошкодження хлопцю завдали під час сварки двоє місцевих мешканців, з якими той розпивав спиртне. Втім, справу відкрили за статтею про навмисне тяжке тілесне пошкодження.

Фото підлітка до побиття
Фото після побиття

Потім про бездіяльність поліції та все нові подробиці цієї справи почали повідомляти різні соцмережи. Були опубліковані фото ймовірних злочинців.

Після розголосу у новинах та соцмережах поліція відкрила ще кілька кримінальних проваджень.

«На підставі зібраних у ході досудового розслідування у кримінальному провадженні даних, слідчі змінили його кваліфікацію на ч.2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене групою осіб) Кримінального кодексу України. Окрім того, до Єдиного реєстру досудових розслідувань слідчим  Індустріального ВП ГУНП в Харківській області внесені  відомості про вчинення відносно неповнолітнього злочинів, передбачених статтями: ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 3 ст. 152 (зґвалтування), ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.Зазначені кримінальні провадження об’єднані в одне. Максимальне покарання за скоєння даних злочинів передбачає тюремне ув’язнення на строк до 12 років»,– повідомили у пресслужбі Нацполіції області.

Поліція також затримала злочинців.

«Слідство обґрунтовано підозрює у вчиненні кримінальних правопорушень двох чоловіків: 38-річного раніше судимого жителя с. Рогань та 31-річного мешканця с. Докучаєвське. Вони затримані в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, зловмисникам повідомлено про підозру первинно за ч.2 ст.121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене групою осіб) Кримінального кодексу України. Пізніше, на підставі зібраних під час досудового розслідування даних та обґрунтованих доказів, проведення усіх необхідних слідчих дій вирішуватиметься питання про оголошення затриманим підозри за іншими статтями Кримінального кодексу України.».

1 Коментар
Залишити відповідь