Гранату у Рівному прив’язали до авто поліцейського. Йому погрожували й раніше

У Рівному прив’язали гранату до авто, яким користується поліцейський. Чоловіку через його роботу уже двічі погрожували, повідомили 18 січня у Нацполіції області. Граната РГД-5 висіла на ручці авто “Lexus”, який 17 січня був припаркований біля житлових будинків між вулицями Відінська та Курчатова. Звідти евакуювали жителів та знешкодили боєприпас. 

Про це повідомляє «Суспільне».

Гранату на ручці автомобіля побачили близько 17-ї години. На місце виїхали вибухотехніки та знешкодили предмет. 

Автомобілем, припаркованим біля гуртожитку, їздив поліцейський, – розповів начальник Нацполіції області Олексій Камишанський. 

“Автомобіль дійсно використовувався і використовується одним з працівників поліції, але він йому не належить, а належить його родичу. По цьому факту відпрацьовується декілька версій, в тому числі версія, пов’язана безпосередньо з виконанням функціональних обов’язків працівника поліції”, – коментує Олексій Камишанський. 

Гранату у Рівному прив'язали до авто поліцейського. Йому погрожували й раніше

Він зазначив, що боєприпас, який висів на ручці – бойовий, але від дотику чи при відчиненні дверей вибухнути не міг, адже граната не була приведена у бойову готовність. На ній не вистачало деталей, зокрема, кільця, – уточнив заступник начальника Нацполіції області Олександр Панасюк.

Гранату у Рівному прив'язали до авто поліцейського. Йому погрожували й раніше

Окрім як виконання професійних обов’язків, правоохоронці розглядають й інші версії. Зокрема – через бізнесові питання батьків поліцейського, які займаються торгівлею. Але погрожувати правоохоронцю саме через роботу, кажуть, був привід. Хоча деталей самої справи поки розповісти не можуть.

“У зв’язку з тим, що ми наприкінці минулого року закінчили одне резонансне кримінальне провадження, яке було кваліфіковане по декількох статтях кримінального кодексу: це і розбій, і вимагання, і незаконне позбавлення волі людини. Для цього працівника двічі висловлювались погрози. Нами відпрацьовано коло людей. Я думаю, що цей злочин протягом нетривалого часу ми постараємося розкрити”, – коментує Олександр Панасюк.

За фактом погрози поліцейському та незаконне зберігання й розповсюдження вибухівки слідчі розпочали кримінальне провадження. Походження гранати у поліції поки досліджують. На ній є маркування, намагаються взяти також зразки ДНК з поверхонь. Результати обіцяють оприлюднити вже після аналізу та експертиз.

Самого працівника поліції поки не охороняють. Заходи безпеки застосують, якщо в ході слідства прокурор й слідчі вважатимуть, що він цього потребує, – зазначив начальник слідства. І додав, що 95% справ, пов’язаних з попередніми погрозами поліцейським, скеровані до суду. 

Журналісти готові озвучити позицію самого поліцейського, якщо він виявить таке бажання та вийде на зв’язок з редакцією у будь-який зручний спосіб.

Залишити відповідь