ГПУ передала до НАБУ справу екс-начальника департаменту поліції

Генеральна прокуратура України передала до Національного антикорупційного бюро кримінальне провадження про можливе шахрайство колишнього начальника департаменту вибухотехнічної служби Національної поліції Олександра Буханченка.

Про це йдеться в ухвалі Солом’янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в попередніх ухвалах у межах цієї справи, Буханченко нібито завдяки своїй посаді в період з лютого 2016 року до травня 2017 року шляхом обману підлеглих заволодів чужим майном на загальну суму 79 500 гривень. Також Генпрокуратурою перевірялися факти можливого зловживання службовим становищем екс-посадовця та організації систематичного отримання неправомірної вигоди за незастосування щодо своїх підлеглих заходів дисциплінарного впливу за результатами безпідставних перевірок, які організовуються Буханченком та його заступниками.

Після передачі справи до НАБУ компанія «Інтертрейд-Україна Лімітед» подала низку клопотань до Бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо повернення тимчасово вилученого ГПУ майна в цьому провадженні, а саме в складських приміщеннях Київської митниці Державної фіскальної служби. Однак НАБУ і САП відмовили в їх поверненнs.

У зв’язку з цим фірма подала скарги до суду, але суд також відмовив у їх задоволенні.

Залишити відповідь