Голова Нацполіції Львівщини поставив племінника-рецидивіста «смотрящім» в області, – ЗМІ

Голову Нацполіції Львівщини, колишнього «беркутівця» Василя Віконського підозрюють у «кришуванні» криміналу в області. Йдеться про сприяння діяльності відомих кримінальних авторитетів, квартирні крадіжки та дрібне шахрайство.

Відповідна інформація з’явилася у розпорядженні «Вголосу».

Джерела повідомляють, начебто управління криміналітетом на Львівщині Василь Віконський передав своєму родичеві – чи то братові, чи то племінникові Вікторові Юрійовичу Хопті, 1992 року народження.

Джерела зазначають, що раніше Хопта був «смотрящим» на Івано-Франківщині та на Хмельниччині в час, коли тамтешні управління поліції очолював Віконський. На Львівщині ж «виринув» у липні-серпні цього року, коли з’явилася перша інформація про майбутнє призначення Віконського у керівництво ГУНП області. Купив квартиру у Самборі за адресою вул. Корольова, 83, зареєструвавши її на дружину.

Згідно з інформацією, отриманою «Вголосом», Віктор Хопта мав кілька судимостей за шахрайство та квартирні крадіжки у Франківській та Хмельницькій областях, тому офіційної посади у правоохоронних органах не обіймає. Займається начебто «допомогою» місцевим кримінальним авторитетам та дрібним шахраям. Серед тих, кому Віконський сприяє через свого «смотрящого», називають, зокрема, бізнесмена Володимира Дідуха, відомого за кличкою «Вова Морда».

Є інформація також про те, що сприяє цьому «кришуванню» очільниця слідчого управління ГУНП у Львівській області Наталія Харченко. У Львові жінка почала працювати після приходу Віконського, у жовтні 2019 року. До того – обіймала посаду керівника слідчого управління Хмельницького ГУНП (де й Віконський працював до призначення у Львівську область).

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що Василь Віконський працював силовиком із 2003 року – у “Беркуті”. У 2014-му став заступником командира роти в спецпідрозділі. Після ліквідації “Беркута” Віконського призначили командиром роти міліції особливого призначення, а з грудня 2014 року він став заступником начальника УМВС з громадської безпеки. Через майже рік після ліквідації міліції Василь Віконський став заступником голови Нацполіції у Івано-Франківській області. Але не пройшов переатестацію в червні 2016 року та був звільнений з органів за невідповідність займаній посаді. Згодом через суд довів, що має право працювати в реформованій поліції та восени 2016 року поновився на посаді. З листопада 2018 року до вересня 2019 року очолював ГУ Нацполіції у Хмельницькій області.

Також Інформаційне агентство «Вголос» звертається до Прокуратури Львівської області та її очільниці Ірини Діденко з проханням перевірити достовірність вказаної інформації.

Залишити відповідь