Генерал Глуховеря, який відправив КОРД на затримання патрульних, написав рапорт на звільнення

Наказом Голови Нацполіції Сергій Князєв за погодженням з міністром внутрішніх справ України Арсена Авакова звільнено із займаної посади начальника Головного управління в Дніпропетровській області Віталія Глуховерю.

Наразі виконуючим обов’язки керівника поліції Дніпропетровщини призначено Артема Васицького.

Сьогодні керівник поліції Дніпропетровщини звернувся з рапортом до Голови Нацполіції про звільнення із займаної посади. Його рапорт було задоволено.

Голова Нацполіції призначив виконувачем обов’язків керівника поліції в Дніпропетровській області Артема Васицького. Він обіймає посаду заступника начальника Головного управління – начальника кримінальної поліції. На цій посаді 42-річний полковник поліції несе службу з 2017 року. До цього проходив службу у підрозділах карного розшуку на прифронтовій Донеччині. Має 23 роки досвіду оперативної роботи.

Нагадаємо, раніше Генерал Глуховеря Віталій прокоментував ситуацію, де працівники поліції КОРДу затримали патрульних поліцейських Дніпропетровської області, після того, як вони зупинили Range Rover, водій якого порушив правила дорожнього руху. За кермом автомобіля перебував водій керівника ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області Віталія Глуховері. Про це він розповів на своїй сторінці у Facebook. 

Генерал стверджує , що намагався вирішити «конфлікт» , та навіть знайти винного у цій ситуації. Віталій Глуховеря також запевнив, що буде співпрацювати зі слідством заради встановлення істини.

12 вересня 2018 року у Дніпрі патрульні поліцейські зупинили автомобіль марки Range Rover, водій якого порушив правила дорожнього руху. За кермом автомобіля перебував водій керівника ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області Віталія Глуховері. Під час спілкування з патрульними водій ймовірно зателефонував керівнику ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області. Після дзвінка на місце інциденту прибули працівники спецпідрозділу «КОРД» та затримали патрульних поліцейських. 

Ред.: Это просто жесть 😦: Глава УВД задержал патрульных, остановивших его авто за нарушение ПДД с помощью #КОРДА сын Виталия Глуховери работает в #ДБР: «начальник другого слідчого відділу територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві – Глуховеря Олександр Віталійович»Сотрудники патрульной полиции остановили за нарушение правил ПДД машину главы УВД Днепропетровской области – генерала Виталия Глуховеря, в результате чего самих правоохранителей на месте задержало вооруженное подразделение МВД "Корд". Соответствующее видео появилось в распоряжении "Страны". По данным наших источников, видео, сделанное ранним утром 12 сентября прошлого года, тщательно скрывалось руководством УВД. Как видно на записи, остановленный водитель отказался предъявлять свои документы и вступил в спор с представителями патрульной полиции, объяснив неповиновение тем, что это – машина генерала Глуховеря. Патрульные, в свою очередь, объяснили водителю, что имело место нарушение правил дорожного движения. При этом мужчина не имел при себе оперативного талона, который позволяет беспрепятственно нарушать правила дорожного движения при ведении оперативно-розыскной деятельности. В момент, пока идет разбирательство, неожиданно подъезжает вооруженное подразделение МВД "Корд" и арестовывает патрульных.#патрульна_поліція #Дніпро #поліція

Gepostet von Police Control Ukraine am Freitag, 26. Juli 2019

Слідчими центрального апарату Державного бюро розслідувань було зареєстровано кримінальне провадження за фактом можливого перевищення влади та службових повноважень начальником ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області Віталієм Глуховеря.

Згодом на сканадальне затримання патрульних  відреагував Президент України Володимир Зеленський. На своїй сторінці у Facebook він повідомив, що вимагає від міністра внутрішніх справ Арсена Авакова негайного звільнення Глуховері з займаної посади.

Залишити відповідь