Директор теруправління ДБР у Полтаві Тимошко встановив власну «прослушку» у кабінетах управління (ВІДЕО)

У ніч з 29 на 30 січня 2020 року до будівлі ДБР у Полтаві під’їжджає «Nissan LEAF», з якого вивантажується група чоловіків з обладнанням та інструментами. Їх зустрічають, і невідомі чоловіки в масках спокійнесенько потрапляють до порожніх вночі приміщень полтавського теруправління ДБР. «Візит» тривав дві з половиною години, протягом якої чоловіки переносять драбини, розпаковують якісь валізи, і, ймовірно, здійснюють монтажні роботи. О пів на першу все закінчено, і гості під покровом ночі залишають приміщення теруправління.

Відео записів з камер відеоспостереження ТУ ДБР у м.Полтава опублікував Telegram-канал «Весёлые истории о «ДБР» .

Ред.: Директор теруправління #ДБР у Полтаві Тимошко встановив власну «прослушку» у кабінетах управління Наш канал в…

Gepostet von Police Control Ukraine am Dienstag, 19. Mai 2020

«Директор полтавської філії ДБР Тимошко під покровом ночі проводить в режимну будівлю ДБР якихось осіб, які приїхали на автомобілі ТОВ «НВП Санкор», що належить колишньому начальнику УБОЗ у Полтавській області Руденку Владиславу. А цей Руденко, за чутками, відомий тим, що встановлює прослушки та дружить з Тимошко. Стверджувати не можемо, можливо люди з драбинами та в масках на відео роблять косметичний нічний ремонт в будівлі ДБР, хто знає? І ледь не забули, Руденко володіє комплексом «Глухомань», куди селить всіх гостей. Не факт, що там теж не проводили такий же ремонт приміщень. Хто там відпочивав, зараз зрозуміє. Але ж як всі дивувались апаратурі в кабінеті колошнього керівника ДБР Труби. Як бачите, все відбувається надзвичайно просто.»,–йдеться у дописі до відео.

Ймовірно, замовник «прослушки», який не приховує і особисто зустрічає та проводжає монтажників, – Володимир Володимирович Тимошко –директор терупраління ДБР у місті Полтава.

Володимира Тимошко, який був звільнений Романом Трубою ще 25 травня 2019 року, поновили на посаді у серпні 2019 року. Відповідне рішення Харківського окружного адміністративного суду оприлюднено та внесено в Єдиний реєстр судових рішень вчора, 12 серпня 2019 року. 

Тимошко єдиний, хто з першого «призову» керівників теруправлінь ДБР не пройшов випробувальний термін. Повернувшись на посаду після відповідного рішення суду та зміни керівництва ДБР, Володимир Тимошко вирішив проігнорувати прямі вказівка ​​Президента про неприпустимість прослуховування державних органів.

«Несанкціоноване прослуховування та фіксування розмов не повинне мати місце у приміщеннях органів державної влади всіх рівнів, адже це питання національної безпеки»,–наголосив Володимир Зеленський під час зустрічі з керівниками Служби безпеки України, Офісу Генерального прокурора, Міністерства внутрішніх справ, Національного антикорупційного бюро, Державного бюро розслідувань та Управління державної охорони.

Володимир Тимошко та Ірина Венедіктова

Судячи з відео аби встановити власну прослушку Тимошко віддав службі охорони наказ пропустити в режимні службові приміщення сторонніх, сам їх супроводжував, і як мінімум на годину залишив взагалі без будь-якого нагляду, а потім особисто проводив за двері.

«Провернути самоуправство директор зміг завдяки тому, що особисто лобіює продовження договору зі службою ДСО на оголошеному теруправлінні тендері, і, відповідно, має серйозний вплив на керівництво охорони. До речі, це «дзвіночок» всім відомствам, які користуються послугами цієї контори в Полтаві – хіба мало, кому вони ще відкривають ваші службові кабінети ночами? Номера авто, які засвітились на відео добре відомі у Полтаві. Цей ряд автівок часто можна бачити біля готельного комплексу «Глухомань», а також СТО та автосалону, що належать Владиславу Григоровичу Руденко – колишньому начальнику Управління по боротьбі з організованою злочинністю Полтавської області та колишнього начальника відділу податкової міліції. Свого часу покинути органи йому довелося не по своїй волі, а в зв’язку з люстрацією, що, втім, не змогло здолати пристрасть Владислава Григоровича до «оперативної роботи». Сьогодні він відомий як фахівець з установки прослушки і надання інших сумнівних послуг»,– повідомляє ресурс «Стукач».

Володимир Тимошко працював в органах внутрішніх справ з 1999 року. Розпочинав службу з посади слідчого Київського РВ ХМУ УМВС України в Харківській області. У 2016 році Володимир Тимошко був призначений на посаду заступника начальника Головного управління – начальника слідчого управління ГУНП в Харківській області.

Потім у 2017 році Нацполіція зробила рокіровку начальників слідчих управлінь Полтавщини та Харківщини. Володимир Тимошко не встиг пропрацювати у Харкові й року, як його відправили на посаду очільника слідчого управління в Полтавській області.

Як повідомляє «Стукач» кар’єру в МВС Тимошко закінчив у 2018-му, коли його виставили зі Слідчого управління Полтавської облполіціі за розвал справи з міжнародної кіберзлочинності. З Руденко їх пов’язують давні дружні стосунки, що обидва колишніх особливо і не приховують. Наприклад, у минулому році Руденко надав в розпорядження Тимошко «Глухомань» для новорічного корпоративу теруправління. У цьому, як бачимо, Тимошко отримав по старій дружбі бригаду колишніх підлеглих Руденко по службі УБОЗ. Один з потрапивоих на нічні записи монтажників досі працює особистим водієм Руденко.

Також ресурс, посилаючись на свої джерела, повідомляє, що можливо справа тут не тільки в дружбі, а й в невгамовному бажанні Руденко повернутися в правоохоронні органи. Зокрема, ексначальник УБОЗ не проти спробувати свої сили в статусі директора теруправління ДБР у Полтаві, якщо Тимошко перейде на іншу посаду, або в іншому регіоні. Поки процес йде на рівні підтягування зв’язків і обережного лобіювання своєї кандидатури, але варто постежити за кадровою політикою Держбюро. Особливо після появи відео про спільні нелегальні дії в приміщеннях органу правопорядку нинішнього директора ТУ ДБР і, так би мовити, «потенційного».

Нагадаємо, раніше у кабінеті колишнього директора ДБР Труби було виявлено прослушку.


Залишити відповідь