Директор ДБР звільнив чотирьох керівників територіальних управлінь

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба підписав накази про звільнення чотирьох керівників відомства.

Відповідні накази від 28 травня опублікував журналіст Данило Мокрик.

Зокрема, він оприлюднивнив накази про звільнення директора Територіального управління ДБР в Полтаві Володимира Тимошка, керівника Другого управління організації досудових розслідувань Олександра Тури, керівника Фінансового управління Дениса Луцика і керівника Управління забезпечення діяльності Василя Титарчука.

У наказах зазначається, що усі керівники звільнені “через невідповідність займаній посаді”, на яку вони були призначені з шестимісячним терміном випробування.

Як вважає сам Тимошко, звільнення не має логічного обґрунтування.

«Для мене виявилося відкриттям, що організація роботи «з нуля» – це непрофесійно, налагоджена робота – це непрофесійно, реалізації у кримінальних провадженнях – це непрофесійно!


Жодних обґрунтованих підстав для вказаного рішення немає, і воно повністю суперечить чинному законодавству. А саме: не погоджено із заступниками Директора, ухвалено без подання конкурсної комісії не має жодного, хоч трохи логічного обґрунтування, окрім «Я так хочу» з боку директора ДБР», – відзначає він.

Згідно ст.13 Закону України «Про Державне бюро розслідувань» призначати і звільняти директора можна лише за поданням Конкурсної комісії : «Директори територіальних органів, керівники підрозділів центрального апарату Державного бюро розслідувань призначаються на посаду та звільняються з посади Директором Державного бюро розслідувань за поданням Конкурсної комісії в порядку, передбаченому частинами другою – одинадцятою статті 11 цього Закону.».

Про це також пише журналіст Данило Мокрик.

«Про всіх них ст. 13 Закону про ДБР пише: “Призначаються на посаду та ЗВІЛЬНЯЮТЬСЯ з посади Директором… ЗА ПОДАННЯМ Конкурсної комісії”.

В наказах, як бачите, про подання Конкурсної комісії – ані слова.

Но тут вспливає криворукість наших креслярів законодавства: в тому ж Законі нема ані слова про те, як Конкурсна комісія має утворювати і подавати оці подання на звільнення. Ст. 13 відсилає нас до ст. 11, а там – лакуна, розміром з кратер на Марсі.

І що робить директор? А директор посилається на Закон про держслужбу. Той самий, на який невзначай послався Зеленський в указі про призначення люстрованого Андрія Богдана.

Удобний який закон, да? Входіт і виходіт.».

Представляючи Тимошка на посаді, Роман Труба зазначав, що всі працівники ДБР обираються лише за результатами відкритого конкурсу та проходять психофізіологічне дослідження за допомогою поліграфу. «Не виняток і директор теруправління, якого сьогодні я хочу представити  — Володимир Тимошко. Він пройшов всі етапи конкурсу, поліграф та співбесіду з керівництвом ДБР», — сказав тоді Труба.

Залишити відповідь